Ingezonden persbericht


Persbericht

Belkin presenteert nieuwe generatie iPod-accessoires

Nog meer gebruikersgemak voor de iPod en de iPod mini

Belkin, Schiphol-Rijk,19 januari 2005 Belkin, wereldwijd toonaangevend in connectiviteitsoplossingen, introduceert nieuwe accessoires voor de iPod. De producten maken de iPod-gebruiker nog mobieler met extra flexibiliteit en comfort. De nieuwe reeks accessoires bestaat uit de volgende producten:

Digitale camera link voor iPod (F8E477ea)
Met de digitale camera link worden digitale foto s snel opgeslagen op de iPod. Hierdoor blijft het geheugen van de camera vrij voor meer foto s. Duizenden bestanden zijn eenvoudig te verplaatsen van de digitale camera naar de iPod. Op die manier krijgt de iPod er een nieuwe functie bij en is het niet meer alleen een apparaat om muziek mee af te spelen. De digitale camera link is vanaf januari 2005 verkrijgbaar.

TuneBase voor iPod mini (F8V7098ea)
Met de TuneBase voor iPod mini is de iPod mini gemakkelijk in de auto te gebruiken. Deze iPod mini-houder heeft een flexibel design en kan eenvoudig versteld worden waardoor de veiligheid van de gebruiker tijdens het rijden geen gevaar loopt. De TuneBase kan worden aangesloten op de sigarettenaanstekeraansluiting in de auto. Als de iPod in de TuneBase staat, kan deze afspelen en tegelijkertijd opladen. Daarnaast is de TuneBase voorzien van een audio-uitgang van 3,5mm voor gebruik met de speciaal ontworpen mobiele cassetteadapter van Belkin (wordt niet meegeleverd). Dit garandeert de beste geluidskwaliteit via de autoradio. De TuneBase voor iPod mini is vanaf januari 2005 verkrijgbaar.

TunePower-accu (F8E490ea)
De oplaadbare TunePower-accu voor iPod en iPod mini zorgt ervoor dat de muziek blijft spelen, zelfs als de interne accu leeg is. Ideaal voor mensen die lang onderweg zijn of wanneer er geen toegang is tot een stopcontact. De TunePower zorgt voor ruim tien uur extra speeltijd en wordt geleverd met drie houders van verschillende afmetingen die de accu geschikt maken voor alle iPod- en iPod mini- spelers die voorzien zijn van dock-connectors. Daarnaast is de TunePower voorzien van een lampje dat het laadniveau van de accu weergeeft. Een afneembare FireWire-kabel zorgt ervoor dat de iPod en de TunePower gelijktijdig opgeladen worden. De TunePower-accu is vanaf januari 2005 verkrijgbaar.

Universele microfoonadapter (F8E478ea)
Met de universele microfoonadapter kan een willekeurige audio-microfoon worden aangesloten op de iPod via de 3,5mm-aansluiting. Zo wordt de iPod een digitale recorder waarmee u memo s, lezingen of gesprekken kunt opnemen. Dankzij de enorme opslagcapaciteit van de iPod kunnen honderden uren aan geluidsmateriaal opgeslagen worden. Daarnaast kan de gebruiker het geluidsmateriaal kopiëren naar de computer, bewerken of per e-mail versturen. De universele microfoonadapter is per direct verkrijgbaar.

Metalen etui (F8E567eaAPL) en sportieve houder voor de iPod mini (F8E568eaAPL) Deze producten bieden op een stijlvolle manier bescherming aan de iPod mini. Het metalen etui beschermt de speler met een voering van neopreen, terwijl de flexibele armband van de sportieve houder comfort en flexibiliteit biedt tijdens het wandelen of joggen. Beide producten zorgen ervoor dat het iPod-scherm en de bedieningsknoppen zichtbaar en toegankelijk blijven. Bovendien zijn ze uitgerust met een stevige draaibare clip voor maximaal gebruikersgemak onderweg. Deze producten zijn per direct verkrijgbaar.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Afbeeldingen van deze producten voor print of reproductie zijn te vinden op http://images.belkin.com/partnumber

Over Belkin
Belkin (www.belkin.nl)is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. De diverse productcategorieën bestaan uit 255 wereldwijde patenten met vooraanstaande technologieën op het gebied van USB- en FireWire®-apparaten, draadloze en bekabelde SOHO netwerkproducten, KVM-switches, Bluetooth", het delen van randapparatuur, spanningsbeveiligingsproducten, kabels en Apple iPod®-accessoires. Tevens heeft Belkin zijn assortiment uitgebreid met mobiele telefoon- en PDA-accessoires, laptoptassen en oplossingen voor de mobiele consument. Belkin is een privé-bedrijf met kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zweden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Belkin BV
Sandy de Roos
Tel. +31 (0)20 654 7329
sandyr@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Jane Brands van LEWIS, het IT PR bureau: LEWIS Communications BV
Jane Brands
Tel. +31 (0 )40 235 46 00
janeb@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com