BETER HOREN

Kwaliteitsborging voor hoortoesteldragers

Het bedrijf Beter Horen in Doesburg is het nieuwe jaar goed begonnen. Al in de eerste maand van 2005 nam de marktleider op het gebied van hooroplossingen en preventie van slechthorendheid het felbegeerde ISO 9001:2000-certificaat van KEMA in ontvangst voor haar hoofdkantoor en de 130 vestigingen. Beter Horen voldoet hiermee als eerste hoortoestellenleverancier in Nederland aan de kwaliteitseisen van de branchevereniging NVAB (Nederlandse Vereniging van Audiciensbedrijven).

De certificering waarborgt, dat alle vestigingen van Beter Horen in Nederland voldoen aan dezelfde criteria. Er wordt uitsluitend gewerkt met gekwalificeerd personeel, dat up-to-date blijft door het volgen van de nieuwste cursussen en opleidingen. Er zijn regelmatig kwaliteitscontroles, waarbij onderzocht wordt of Beter Horen het beste product biedt. Tevens worden er structureel
klanttevredenheidsonderzoeken uitgevoerd.

Klanttevredenheid

Vanuit de branchevereniging NVAB bestond enkele jaren geleden al de behoefte aan een eigen keurmerk. Voor dit kwaliteitsproject zijn professionele standaarden beschreven voor de dienstverlening van audiciens en een kwaliteitssysteem voor audiciensbedrijven. Daardoor is het voor de klant meteen duidelijk, welke audicien volgens de professionele standaarden hoortoestellen aanbiedt, aanmeet en de klant begeleidt bij het gebruik ervan. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Beter Horen sluit naadloos aan bij het keurmerk van de NVAB, die dit in de loop van 2005 wil invoeren.

Charles van Ditshuizen, algemeen directeur van Beter Horen: 'De certificering is weer een volgende stap in het kwaliteitsbeleid van Beter Horen'. 'Kwaliteit wordt door Beter Horen gedefinieerd in termen van klanttevredenheid en het vertrouwen dat de klant heeft in de producten en diensten van de leverancier'.

Over Beter Horen

Beter Horen is een speciaalzaak op het gebied van oren en horen. Beter Horen levert hoortoestellen, als die door een kno-arts of audiologisch centrum worden voorgeschreven en een gediplomeerd audicien zorgt voor de aanpassing. Beter Horen houdt zich ook bezig met preventie, individueel en collectief (bijvoorbeeld voor personeel van bedrijven die met lawaai te maken hebben).
Door de brede kennis en ervaring kan Beter Horen gerichte adviezen geven om gehoorklachten te voorkomen. Beter Horen heeft 130 vestigingen, verspreid over heel Nederland. De keten maakt onderdeel uit van het internationale beursgenoteerde Amplifon; wereldmarktleider in de verkoop van hoortoestellen.


- X -