Gemeente Delfzijl

Persbericht

19-01-2005
Waarde Onroerend Zaak vastgesteld

INFORMATIE

De waarde van alle woningen, bedrijfspanden en grond in de gemeente Delfzijl is vastgesteld en goedgekeurd door de onafhankelijke Waarderingskamer. Deze zogeheten WOZ-waarde is van belang voor het vaststellen van onder meer de OZB, de Onroerend Zaak Belasting. De peildatum voor het vaststellen van de waarde is 1 januari 2003 en geldt voor de periode 2005/2006.

De gemeentelijke belastingaanslagen voor particulieren en bedrijven worden in het eerste kwartaal van 2005 verstuurd. Daarnaast ontvangt men de WOZ-beschikking. Overigens worden beide formulieren vanaf 2006 samengevoegd.

De waarde van woningen is meer gestegen dan de waarde van bedrijfspanden. Daarom gaan de tarieven voor bedrijfspanden naar beneden.
Hoewel er in het algemeen sprake is van een waardestijging, zal deze stijging niet doorberekend worden in de OZB. Verwacht wordt dat de OZB-opbrengst 3,75% hoger zal zijn dan in 2004.

Door de afschaffing van de Zalmsnip zal de totale gemeentelijke belastingaanslag hoger zijn, omdat de gemeente het grootste deel van de Zalmsnip in mindering bracht op de afvalstoffenheffing.