Ingezonden persbericht


Rackserver levert kant-en-klaar geïnstalleerde servers met Lunar-Linux

Gebruikers profiteren van stabiliteit, veiligheid en lagere kosten

Zoetermeer, 19 januari 2005 - Rackserver, leverancier van hardwaresystemen voor serverparken en datacenters, gaat zijn servers voorzien van Lunar-Linux. Deze geoptimaliseerde, source-gebaseerde Linux-distributie vergroot onder andere de stabiliteit van systemen. Door de servers met Linux te leveren, wordt bovendien de druk op systeembeheerders verlicht, omdat zij niet langer zelf hoeven te investeren in tijd en kennis voor deze complexe installatie. Gebruikers profiteren met Lunar-Linux van lagere kosten, omdat voor deze open source-software geen licenties nodig zijn. Daar komt bij dat het beheer zeer eenvoudig is en dat Linux ook veel minder gevoelig is voor bedreigingen als virussen en wormen. Eén van de grootste voordelen is echter dat Rackserver het besturingssysteem volledig toespitst op de specifieke kenmerken van de door hem geleverde servers, zoals chipset, processor- en raidcontroller. Dit zorgt voor een uitzonderlijke systeemstabiliteit en maximale snelheid.

Lunar is een source-gebaseerde Linux-distributie die is ontwikkeld door een ervaren team van programmeurs. Dit team werkt nauw samen om de Linux-technologie uit te breiden naar beter op maat gemaakte en geoptimaliseerde software voor de eindgebruiker. Lunar biedt een pakketbeheersysteem dat elk softwarepakket of elke softwaremodule volledig afstemt op de machine waarop deze wordt geïnstalleerd.

"Door onze servers te leveren met vooraf geïnstalleerde Lunar-Linux, kunnen onze klanten, veelal ISP's, ASP's, VAR's en MKB-bedrijven met een eigen webserver, het uiterste uit hun servers halen", zegt Remco Lubbers, Sales Manager bij Rackserver. "We richten het besturingssysteem zo in, dat het optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden van onze x86-gebaseerde systemen. Deze naadloze afstemming tussen hard- en software zorgt voor de beste prestaties tegen een zeer aantrekkelijke prijsstelling. Onze Linux-servers worden 'Rackmount Ready' geleverd, zodat de server direct gebruikt kan worden als hij in het rack wordt geplaatst."

Rackserver behoort met een afzet van tussen 1.000 en 1.250 exemplaren momenteel tot de top-10 van Nederlandse leveranciers van op maat gemaakte servers. Met een verwachte afzet van 3.000 servers in 2005, waarvan zo'n 1.000 met Linux geïnstalleerd, zal deze positie verder worden verstevigd.

Ingezonden persbericht