Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 19-01-2005

Verkeersbord beschadigd door beschonken bestuurster TYNAARLO De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 45-jarige vrouw uit Winsum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Er was een melding binnengekomen dat er op de Verlengde Stationsweg een peugeot rondreed met schade aan de auto. Op de Vriezerweg in Tynaarlo zagen agenten dat een verkeersbord was aangereden en totaal was vernield. Kort daarna kwam de verdachte uit tegengestelde richting rijden. Toen de bestuurster werd staande gehouden hing de airbag uit het stuur. De voorzijde van de auto was beschadigd. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies zij 615 ugl. (ongeveer 1.4 promille). Haar rijbewijs is in beslag genomen. Bovendoen kreeg zij een rijverbod en werd er proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser en autobestuurder betrokken bij verkeersongeval EELDE Een 17-jarig meisje uit De Punt raakte dinsdagavond licht gewond op de Burgemeester J.G. Legroweg. De bromfietser reed op het fietspad richting het centrum van Eelde. Toen zij, zonder daarbij uit te kijken, linksaf de Legroweg over de over stak, werd zij geraakt door een 56-jarige autobestuurder uit Gieten. De bromfietser was goed aanspreekbaar, het letsel leek mee te vallen. Het meisje is per ambulance overgebracht naar het Van Swieten ziekenhuis in Groningen. De bromfiets en de auto zijn weggesleept.

Auto te water; jongen gewond
ASSEN Twee jongens raakten dinsdagavond rond 21.00 uur met hun auto te water aan de Aziëweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen, stond één van de mannen al drijfnat bij de ambulance. Even verderop stond de andere jongen langs het water, gewond en ook drijfnat. Een tweede ambulance heeft zich over hem ontfermd. De jongen had last van zijn nek, polsen, benen en bekken. Hij had met zijn vuisten het raam kapot geslagen om het voertuig te kunnen verlaten. De jongen is ter observatie naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. De oorzaak is waarschijnlijk een te hoge snelheid in combinatie met een glad en nat wegdek. De auto lag op de kop in het water en is even later uit het water getakeld en weggesleept. De gegevens van beide jongens zijn nog niet bekend.

Woninginbraken
MEPPEL Tussen dinsdag 7.30 uur en 17.00 uur is ingebroken in een woning aan de Thorbeckelaan. Uit de woning zijn onder meer een beeldscherm en horloges meegenomen. De geschatte schade bedraagt ongeveer tweeduizend euro. Door een deur te vernielen, is men binnengekomen. De eigenaar deed aangifte. Terwijl agenten bezig waren met het afhandelen van de aangifte, meldde een buurvrouw dat er ook bij haar was ingebroken. Ook bij haar woning is een deur vernield. Uit deze woning zijn onder meer een dvd-speler en een computer weggenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. Ook deze bewoner doet aangifte.

Aangifte van mishandeling
VALTHERMOND De politie kreeg dinsdagavond een melding van mishandeling aan het Noorderdiep. Voor een woning hadden twee mannen uit Valthermond, een 24-jarige en een 19-jarige jongen, ruzie gehad. De 24-jarige man heeft in ieder geval klappen gehad. Zijn oog was dik en rood en had een tand door de lip. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie onderzoekt de zaak. Tegen de 19-jarige jongen wordt aangifte gedaan.

Huiselijk geweld
EMMER COMPASCUUM- De politie kreeg dinsdagavond een melding dat een 16-jarige zoon in de woning van zijn ouders volledig door het lint is gegaan. De jongen verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs. Hij zou zijn moeder hebben geslagen, geschopt en gebeten. Zowel vader als moeder werden door hem bedreigd. De zoon is aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij is ingesloten voor verhoor.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Dirk Neef neemt de voorlichting over tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.