Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht 19-01-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Zakkenrollen

VEENENDAAL Op dinsdag 18 januari werd een man middels zakkenrollerij van zijn gsm bestolen.

Rond 18.45 uur stond een 31-jarige man uit Veenendaal met zijn fiets te wachten voor de verkeerslichten op de Rondweg west. Plotseling botsten twee jongens op één fiets met lage snelheid tegen de Veenendaler op. Eén van de jongens bood zijn excuus aan, waarna allen doorfietsten. Iets verderop ontdekte de Veenendaler dat zijn gsm uit zijn jaszak was gestolen, terwijl hij hem vlak daarvoor nog had. Hij gaat er vanuit dat één van de twee jongens de gsm heeft gestolen.

Volgens het 31-jarige slachtoffer was een ongeveer 40-jarige vrouw getuige van de diefstal. De politie zou graag in contact komen met deze getuige. Zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Gratis kleding

DOORN Op dinsdag 18 januari meldde een vrouw een vreemd voorval dat op maandag 17 januari plaats vond.

Op maandag 17 januari rond 15.00 uur parkeerde een vrouw (leeftijd onbekend) uit Doorn haar auto op een terrein aan het Park Boswijk. Zij werd aangesproken door een man die uit een donkerblauwe Mercedes stapte. De man vertelde een kledingshow in Amsterdam te hebben gepresenteerd en nu kleding over te hebben, die hij weg wilde geven. Hij vroeg of de vrouw gratis kleding wilde hebben. Zij vertrouwde het niet en weigerde. De man reed vervolgens weg.

De vrouw hoorde via een vriendin dat er een waarschuwing op de interne kabelkrant van het complex waar zij wonen had gestaan. Daar werd gewaarschuwd voor een man met een soortgelijk verhaal. Indien hij dan werd binnengelaten, probeerde hij vervolgens dure stoffen te verkopen en werd geen gratis kleding weggegeven.

Het gaat om een ongeveer 46-jarige blanke man, normaal postuur, ± 1.80 meter, donkerbruin haar met scheiding, sprak met een licht accent en hij reed in een donkerblauwe Mercedes. De politie krijgt niet het idee dat de man iets goeds in de zin heeft en adviseert niet op zijn aanbod in te gaan. Tot op heden heeft de politie geen aangifte gehad betreffende eventueel door de man gepleegde strafbare feiten.

Afrit snelweg A12 geblokkeerd

VEENENDAAL Op dinsdag 18 januari blokkeerde een busje een afrit van de snelweg A12.

Rond 08.00 uur reed een 32-jarige man uit Bergen op Zoom met een bestelbusje over de snelweg A12. Ter hoogte van de afslag Veenendaal bemerkte de man plotseling dat hij over de vluchtstrook reed, hij corrigeerde teveel en botste daardoor tegen de middenvangrail. Vervolgens draaide het busje om zijn as en kwam met zijn neus in de verkeerde richting op de rechterrijstrook tot stilstand. Daardoor werd tevens de afrit geblokkeerd.

Door de kracht van de aanrijding was de airbag afgegaan. De 32-jarige man had geen pijnklachten, maar werd voor de zekerheid ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Ook zij constateerden geen letsel. Het busje raakte geheel vernield.