Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man aangehouden na inrijden op agent

Publicatiedatum: 19-01-2005

Een 22-jarige Arnhemmer is dinsdagavond op de Eksterstraat in de wijk Monnikenhuizen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het inrijden op een politieagent. Aan de aanhouding was een achtervolging voorafgegaan. Politieagenten waren rond acht uur bezig met een controle op de Hommelseweg. Daarbij zagen de agenten een auto fout geparkeerd staan. Op dat moment kwam de Arnhemmer aanlopen en stapte in zijn auto. Toen de agent hem wilde controleren ging de automobilist er vol gas vandoor. De agent kon ternauwernood opzij springen op een aanhouding te voorkomen. Vervolgens werd de achtervolging ingezet, waarbij er door de Arnhemmer diverse verkeersovertredingen werden gepleegd. Na aanvankelijk de auto te zijn kwijtgeraakt werd de wagen later op de Eksterstraat aangetroffen met de Arnhemmer er nog in. De man werd vervolgens aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. In de wagen van de man troffen de agenten nog een hamer, een knuppel en een vlindermes aan. Ook werd een geringe hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer verdacht van bedreigen horecapersoneel
Publicatiedatum: 19-01-2005

De Arnhemse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 44-jarige inwoner uit die stad aangehouden op verdenking van bedreiging van horecapersoneel. Omstreeks kwart voor twee werd door personeel van een zaak aan de Korenmarkt de hulp in geroepen van de politie in verband met een lastige klant in de zaak. Daar aangekomen hoorden de agenten dat de Arnhemmer bij sluitingstijd niet wilde vertrekken. Vervolgens zou hij twee medewerkers in de zaak hebben vastgepakt en hen bedreigd hebben met geweld. De man werd nog in de zaak aangetroffen en aangehouden. Door het personeel van de zaak is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na vernieling ruit

Publicatiedatum: 19-01-2005

In de wijk Malburgen in Arnhem heeft de politie dinsdag een 41-jarige bewoner aangehouden op verdenking van vernieling. De Arnhemmer zou na een ruzie met de buren een ruit van de woning hebben ingegooid. Gewaarschuwde agenten hielden de man in zijn woning aan. Beide buren zouden op Internet het nodige over elkaar hebben gezegd. Dat was de Arnhemmer kennelijk teveel geworden, waarop hij met een steen de achterruit van de woning ingooide. De man is na verhoor weer vrijgelaten met een dagvaarding op zak. Bij het voorval was niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden