EVD

Duitsland: marktverkenning voedselverwerkende en verpakkingsindustrie NRW
---

Beschrijving:

De Duitse voedselverwerkende en verpakkingsindustrie is sterk in beweging, waardoor er ook voor buitenlandse bedrijven steeds nieuwe kansen ontstaan. De levensmiddelenindustrie, met al zijn schakels van grondstoffen, industriële verwerking tot verkoop, is één van de belangrijkste branches in Duitsland en Noordrijn-Westfalen (NRW). Binnen de Duitse machinebouw voor voedselverwerkende machines heeft NRW een aandeel van 11 procent. Met name verwerking van groente en fruit, vleesverwerking en drankenindustrie zijn branches die in NRW een belangrijke rol spelen, terwijl vis- en graanverwerking in deze regio een ondergeschikte rol spelen.
Het circa 90 paginas tellende rapport over de foodprocessing industrie in NRW bevat een indruk van de voedselverwerkende en verpakkingsindustrie in Duitsland, specifiek ten behoeve van Nederlandse bedrijven die interesse hebben in deze sector. In deze marktverkenning worden structuur en ontwikkelingen in de Duitse voedselverwerkende en verpakkingsindustrie beschreven. De opbouw van het rapport is zodanig dat er een aantal subsectoren onder de loep wordt genomen. De volgende subsectoren in de voedselverwerking komen aan bod: bakkerij; chocolade en bonbons; aardappelen; groente en fruit; (non)-alcoholische dranken; zuivel, eetbare oliën en vetten; graan/zetmeel; vlees; vis; convenience; diervoeders; overige machines.
Van deze subsectoren wordt in het rapport de keten als volgt geschetst: van trends en marktomvang in het eindverbruik van levensmiddelen via levensmiddelenproducenten naar machineproducenten. Daarnaast komen aspecten als marktbenadering aan bod en de kansen voor Nederlandse machinefabrikanten. De bijlage bevat statistieken en een lijst van Duitse vakliteratuur, bedrijven en organisaties, websites en portals.

Dit rapport is opgesteld in opdracht van de EVD en het Nederlands consulaat-generaal te Düsseldorf in samenwerking met Exportimpulse.

Kosten:

50,00

Bestellen bij:

De EVD, afdeling Exportmedia,
Postbus 20105, 2500 EC Den Haag
Fax: (070) 778 88 89
Dit marktrapport aanvragen!

18.01.2005
---

Bron: EVD-marktrapport
Nummer: 119225

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 119225 bij de medewerker Duitsland (Marijke Wolfs of Regina Kruse), e-mail Duitsland, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 35.


---