Dienstenbond CNV

ForaHolland - CNV Dienstenbond praat met FloraHolland 19-01-2005

Tijdens aan tweetal informele gesprekken tussen CNV Dienstenbond en FloraHolland deze week is duidelijk geworden dat FloraHolland ruimte ziet om uit het conflict over de overwerkverrekening in Rijnsburg te komen. Deze gesprekken waren constructief en in een goede sfeer. Daarbij is de voorgestelde overwerkverrekening tegen het licht gehouden en is de situatie bij de afdeling Import aan de orde geweest.

Deze gesprekken hebben geleid tot een drietal mogelijke oplossingen:
1. De problematiek met betrekking tot de afdeling Import wordt uit de CAO gehaald en integraal opgenomen. Een onafhankelijk, extern onderzoek zal worden opgestart over de situatie bij Import. Dat gaat dan over roosters, overwerkverrekening, de sfeer, etc. Op basis daarvan worden er mogelijk afspraken gemaakt. De directie, vakbonden, de OR én medewerkers worden hierbij betrokken.
2. Voor fulltimers ligt een oplossing in het niet verplichten van compenseren van gemaakte overwerkuren. Medewerkers mogen minuren per dag verrekenen met verlofuren. Werknemers mogen er in een oplossing niet financieel op vooruit, danwel achteruit gaan. Deze oplossing geldt voor werknemers die vóór 1 januari 2005 in dienst van FloraHolland zijn.

3. Parttimers kunnen nadeel ondervinden van een andere rekenmethode. Daarom wordt er gekeken naar parttimers die gemiddeld 100 of meer overuren per jaar maken. Deze parttimers worden of gecompenseerd, of hun contracten worden aangepast. Deze oplossing geldt voor werknemers die vóór 1 januari 2005 in dienst van FloraHolland zijn.

Over deze oplossingen moet nog onderhandeld worden. Dat gebeurt a.s. donderdag 20 januari. Als FloraHolland instemt met deze oplossingen, zal CNV Dienstenbond het ultimatum intrekken. Dan zijn acties ook van de baan. Echter, komen wij niet tot enige overeenstemming over de bovenstaande oplossingen, dan blijft het ultimatum van kracht en zullen acties ook weer op de rol staan!

Het blijft dus nog even spannend bij de vestiging Rijnsburg. We zijn op weg naar goede afspraken, maar nog niet helemaal. Zorg dat uw ongeorganiseerde collega ook lid wordt. Ook zij profiteren van goede arbeidsvoorwaarden!

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon (023)5651052 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl