Politie Zuid-Holland-Zuid

19/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-01-2005 - Persberichten District II

VERLICHTINGSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole op het Wilgenpad hebben politieagenten 15 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Bovendien schreven ze nog drie bekeuringen uit voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. De agenten hielden de controle op dinsdagmorgen 18 januari 2005 van 07.00 tot 08.30 uur. In totaal werden ongeveer 125 fietsers gecontroleerd.

PAPENDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole op het fietspad langs de N3 hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. De agenten hielden de controle op dinsdagmorgen 18 januari 2005 van 07.00 tot 08.00 uur. In totaal werden ongeveer 30 fietsers gecontroleerd.

SNELHEIDSCONTROLE
BLESKENSGRAAF- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Wervenkampweg hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 18 januari 2005 van 07.55 tot 09.55 uur. In totaal werden ongeveer 500 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.

ONGEWENST
GORINCHEM- Een 36 jarige man zonder vaste woonplaats is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagmorgen 18 januari 2005 omstreeks 10.35 uur in een bank aan de Vijfzinnenstraat. De man kwam ondanks dat hij een ontzegging heeft om in de bank te komen toch de bank binnen. Bovendien had hij nog een straf van 5 dagen hechtenis De verdachte is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
SLIEDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 19 januari twee jongens van 16 en 17 jaar uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een diefstal en mishandeling van een 16-jarige jongen uit Dordrecht op 9 januari j.l. Het slachtoffer was die zaterdagnacht wezen stappen met vrienden toen ze werden aangesproken door een paar jongens. Een van de jongens greep het slachtoffer vast en rukte een ketting van zijn nek. De jongen schrok zo dat hij in eerste instantie wegrende. Toen hij even later terugging om te kijken waar zijn ketting was gebleven, werd hij op de Rembrandtlaan mishandeld door de jongens. Vrienden van het slachtoffer belden daarop de politie.

ONGEVAL
OUD-ALBLAS - Bij een aanrijding op 18 januari omstreeks 21.24 uur tussen twee personenautos op de kruising op de Heiweg is een 54-jarige vrouw gewond geraakt. Zij is met nekklachten naar het ziekenhuis in Dordrecht vervoerd. Een 54-jarige vrouw uit Berg-Ambacht reed over de Heiweg richting Zijdeweg. Op het kruispunt verleende zij geen voorrang aan de voor haar rechts komende bestuurster, een 18-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland. Door de aanrijding begon het voertuig van de 54-jarige te tollen en raakte de zijkant van een boom en gleed vervolgens met de voorkant van de auto in de sloot. De 18-jarige kwam met de schrik vrij.