Politie Zuid-Holland-Zuid

19/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-01-2005 - Persberichten District I

BEROVING
DORDRECHT- Een 34 jarige man uit Hilversum is van zijn portemonnee met inhoud beroofd. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 18 januari 2005 omstreeks 11.00 uur op de hoek Kuipershaven /Schrijverstraat. De man kwam twee vrienden tegen waarvan een 10 euro wilde lenen. De man pakte zijn portemonnee en gaf het geld. Daarop kreeg hij van een nog onbekende man een duw in zijn rug en verloor daardoor zijn evenwicht. Gelijktijdig werd zijn portemonnee uit zijn hand gegrist. Hij zag dat deze onbekende man er op een grijze fiets vandoor ging. Het slachtoffer rende er samen met zijn maten nog achteraan, maar de dader was hun te snel af. In de portemonnee zat behalve een klein geldbedrag een giropas en een identiteitskaart. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de nog onbekende dader.

AANGEHOUDEN VOOR BEROVING
DORDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 19 januari een 19-jarige vrouw en een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van een beroving op maandagavond 10 januari j.l. in de Kortenaerstraat. Toen werd een vrouw in de brandpoort bij haar woning beroofd van haar mobiele telefoon. De verdachten zijn ingesloten.

PIETJE PUK
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 18 januari een 29-jarige man aangehouden omdat hij niet handsfree zat te bellen in de auto, vervolgens een valse naam op gaf en ook geen identificatiebewijs kon tonen. Agenten hielden de man op de Wieldrechtseweg aan omdat ze zagen dat hij niet handsfree belde. De man kon geen identificatie overleggen en op de vraag wat zijn naam was, zei de man Pietje Puk. De verdachte is aangehouden en is later weer heengezonden met drie proces-verbalen.

VERNIELING AUTO
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 18 januari een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een auto en poging tot diefstal uit die auto. Omstreeks 19.15 uur hoorde een bewoner aan de Steegoversloot een harde klap. Buiten bleek de zij - en achterruit van zijn auto ingeslagen te zijn met een trottoirtegel. De verdachte was gevlucht richting de Voorstraat. De eigenaar van de auto kreeg de man te pakken en droeg hem over aan de politie. De verdachte is ingesloten.

POLITIE TREEDT OP TEGEN OVERLAST
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 18 januari in Stadspolders zeven jongeren bekeurd voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening. De jongeren veroorzaakten overlast aan de Azobe in Stadspolders. Naar aanleiding van diverse klachten nam de politie er een kijkje en constateerde dat er sprake was van overlast. De boete bedraagt 45 euro.
De ouders van de jongeren zijn middels een brief op de hoogte gesteld van het gedrag van hun kind. De problematiek met betrekking tot overlast van jongeren wordt door de politie zeer serieus genomen. Dit omdat de overlast en de impact die dit heeft op omwonenden niet acceptabel is.