1e persbericht van woensdag 19 januari 2005

Eindhoven 19-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden

Een man van 30 jaar uit Polen is woensdagochtend aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen hem rond 4.00 uur op de Kronehoefstraat rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, hebben ze de man gecontroleerd. Uit een ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,70 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de Pool is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drie verdachten van diefstal aangehouden

Drie Eindhovenaren (19, 25 en 29 jaar oud) zijn woensdagochtend rond 2.00 uur aangehouden op de Hobbemastraat. Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat drie mannen goederen hadden weggehaald vanaf een bouwterrein op Winkelcentrum Woensel. Ook waren de gegevens doorgegeven van de auto waarin de mannen waren weggereden. Surveillerende agenten zagen de wagen vervolgens op de Hobbemastraat rijden, waarop de drie inzittenden werden aangehouden. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dief van kratje met lege flessen opgepakt

Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagochtend rond 6.00 uur aangehouden op de Le Sage Ten Broeklaan. Hij zou kort daarvoor een kratje met lege bierflesjes hebben weggehaald vanaf een balkon van een woning aan de Le Sage Ten Broeklaan. De bewoonster was wakker geworden van glasgerinkel, had de man het kratje zien weghalen, en had de politie gebeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de verdachte nog op straat met een fiets met daarop het kratje met de lege flessen. Hij is na zijn aanhouding en verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Helmond: Ovens weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning in aanbouw zijn twee ovens weggehaald. De inbraak werd dinsdag rond 17.30 uur opgemerkt. Aan de voorkant van de woning is een ruit ingeslagen.

Veldhoven: Man in gestolen auto na achtervolging gepakt

Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagochtend rond 0.20 uur aangehouden op de Heemweg. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Sterrenlaan rijden in een auto die als gestolen te boek stond. Na een achtervolging door een deel van Veldhoven, waarbij hoge snelheden werden gehaald, werd de man op de rotonde op de Heemweg klemgereden en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De wagen was op 10 januari weggehaald vanaf de Engelsbergenstraat in Eindhoven.

Steensel: Hardrijder raakt rijbewijs kwijt

Een man van 19 jaar uit Luyksgestel heeft woensdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Surveillerende agenten zagen hem rond 4.30 uur op de N284 tussen Eersel en Steensel met een (gecorrigeerde) snelheid van 151 km/u in een auto rijden. Er mag daar 80 km/u worden gereden. De man is vervolgens op De Locht in Veldhoven aangehouden. Omdat hij 71 km/u harder reed dan is toegestaan, moest hij meteen zijn rijbewijs inleveren. Er is ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Waalre: Vrouw gewond bij aanrijding

Een 68-jarige vrouw uit Waalre is dinsdagavond rond 22.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Burgemeester Mollaan. Toen de vrouw te voet de weg overstak, is ze geraakt door een auto die werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Waalre. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De voetgangster is in een ziekenhuis opgenomen met een gebroken bekken en een gebroken arm.

Milheeze/Elsendorp: Dronken doorrijder na aanrijding opgepakt

Een 44-jarige man uit Elsendorp is dinsdagavond rond 22.30 uur in zijn woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor op het Kerkeind in Milheeze met zijn auto tegen een andere wagen zijn gereden, een boom hebben geraakt, en zijn doorgereden. Op basis van getuigenverklaringen hebben agenten de man in Elsendorp opgespoord. Hij bleek een alcoholpromillage van ruim 1,85 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De auto waarin hij had gereden, bleek niet verzekerd te zijn.

Asten: Inbraak in truck

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een vrachtwagen die stond geparkeerd op een parkeerplaats langs de A67 ter hoogte van Asten. Eén van de portieren is opengebroken en uit de cabine verdwenen een televisie en een portemonnee met ongeveer 50 euro. De 46-jarige Duitse chauffeur lag in de wagen te slapen maar heeft niets gemerkt.

Deurne: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Langstraat zijn dinsdag tussen 18.30 en 20.45 uur 66 overtredingen geconstateerd. Er werden 740 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/u waar 80 km/u gereden mag worden.

Vessem: Twee woninginbraken

Dinsdagavond tussen 18.00 en 22.30 uur is ingebroken in twee woningen in Vessem. Uit een woning aan de Jan Smuldersstraat verdwenen enkele zilveren tientjes en een ring, uit een woning aan de Kuilenhurk werden een mobiele telefoon, een horloge en ongeveer 100 euro contant geld meegenomen. In beide gevallen werd een ruit aan de achterkant vernield.

Bakel/Gemert: Bekeuringen bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de Gemertseweg in Bakel en de Vondellaan in Gemert zijn dinsdagavond in totaal 47 bekeuringen uitgeschreven. Ze gingen onder meer naar automobilisten die te hard reden (15) en/of hun gordel niet om hadden (10) en/of geen rijbewijs bij zich hadden (4) en naar (brom)fietsers die geen juiste verlichting voerden (9) en/of geen bromfietscertificaat bij zich hadden (2).

Oost-, West- en Middelbeers: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Andreasstraat zijn een onbekende hoeveelheid geld, enkele pinpasjes en een paspoort weggehaald. Dat gebeurde dinsdagavond tussen 17.30 en 18.45 uur. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken.