Gemeente Woudrichem

19/01/2005
Koningin Beatrix zilveren regeringsjubileum

In 2005 viert H.M. Koningin Beatrix haar zilveren regeingsjubileum. Op 30 april 2005 is het precies 25 jaar geleden dat de Koningin het koningschap op zich nam. Vanaf eind april tot eind 2005 word er, verspreid over het koninkrijk, een aantal activiteiten georganiseerd.

Zilveren Regeringsjubileum

Het jubileumjaar gaat van start op 29 en 30 april 2005 in Amsterdam en Den Haag. In Amsterdam is er op 29 april 's avonds een feestelijk publieksevenement. In Den Haag vindt op 30 april 's ochtends een eigentijdse viering plaats. In de middag en avond zijn er op verschillende plaatsen in Den Haag feestelijke evenementen voor een breed publiek. De viering van het Zilveren Regeringsjubileum wordt eind december 2005 afgesloten.

De programmering van de viering is onder te verdelen in 3 categorieën.

In de eerste plaats zijn er nationale evenementen en landelijke activiteiten die door het Nationaal Comité zijn geïnitieerd of worden gecoördineerd. Deze activiteiten vinden zowel in Nederland als op de Nederlandse Antillen en Aruba plaats .

In de tweede plaats zijn er de door het Nationaal Comité gestimuleerde en gecoördineerde provinciale en regionale activiteiten. Voor de programmering, inhoud en uitvoering van deze activiteiten ligt de verantwoordelijkheid bij de provincies. Als onderdeel van deze activiteiten zal de Koningin aan elk van de provincies een bezoek brengen.

Ten slotte zijn er de overige, door anderen geïnitieerde activiteiten en evenementen die de drie doeleinden van het Nationaal Comité ondersteunen.

Actuele informatie hierover is te vinden op de speciaal ingerichte website van het Nationaal Comité. Het adres is: www.25jaarkoninginbeatrix.nl Op deze website staat de rubriek 'Doe mee!' centraal. In deze rubriek wordt de bevolking opgeroepen met ideeën te komen die kunnen aansluiten bij de vieringen.