Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

2005

Website www.kiesBeter.nl informeert consument over gezondheid en zorg 19 januari 2005

Op 19 januari heeft minister Hoogervorst van VWS de website www.kiesBeter.nlgeopend. Deze website is een onafhankelijke bronvoor informatie over zorg en gezondheid voor gebruikers van zorg. Er zijn inmiddels twee onderdelen
beschikbaar: www.kiesBeter.nl/medicijnkostenen www.kiesBeter.nl/zorgve rzekeringen . Deze deelsites bevatten gegevens over welke medicijnen vergoed worden en informatie waarmee je ziekenfondsen onderling kunt vergelijken. Ze zijn gemaakt door het RIVM, met medewerking van het College voor Zorgverzekeringen en de Consumentenbond.

Betrouwbaarheid bron
Het ministerie van VWS heeft het RIVM opdracht gegeven om http://www.kiesbeter.nl/ verder te ontwikkelen in nauwe samenspraak met (vertegenwoordigers van) toekomstige gebruikers en met vele aanbieders van informatie in de gezondheidszorg. Voor het publiek is de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van de informatie van groot belang. Daarom toetst het onafhankelijke RIVM informatie voordat die gepresenteerd wordt op http://www.kiesbeter.nl/.

Geleidelijke ontwikkeling
Komende maanden zal de website regelmatig worden voorzien van een update en vindt verdere uitbreiding van de onderwerpen plaats. Binnen enkele weken zal ook de deelsite kiesbeter/ziekenhuizen beschikbaar komen. Op dit deel van de site is onder andere informatie te vinden over wachtlijsten en over welke faciliteiten in welk ziekenhuis beschikbaar zijn.
In de loop van 2005 komt informatie beschikbaar over verpleging, verzorging en thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en huisartsen. Ook zal er vanaf 2006 informatie te vinden zijn over klachten, ziekten, preventie en patiƫntenorganisaties.

Inspelen op vragen van zorggebruikers
Het RIVM gaat in de toekomst systematisch informatie verzamelen over vraag- en zoekgedrag van bezoekers van de onderdelen van http://www.kiesbeter.nl/. Zo kan de site steeds beter worden afgestemd op de vragen van het publiek.

Postbus 1, 3720 BA Bilthoven, T:030-2749111, F:030-2742971