Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

19-01-2005
Besluitenlijst college van B&W

Besluitenlijst vergadering B en W Datum: 11 januari 2005

NR. AFD. ONDERWERP BESLUIT B EN W

0. ALGEMEEN BESTUUR

0-1 SECR Slip van de secretaris inzake vacature juridisch beleidsmedewerker VROM. Conform advies. Vacature, gelet op de motivering openstellen.
De functie strekt mede er toe om invulling te kunnen geven aan de handhavingsnota.
0-4 SECR Slip van de secretaris inzake Regionale Omnibusenquête. Het college discussieert over de uitkomst. De score t.a.v. gemeentelijke dienstverlening is op onderdelen onder het gemiddelde, doch wel voldoende. Aan het MT wordt gevraagd een plan van aanpak tot verbetering voor te leggen. Bespreking in commissie AZ van 13 januari 2005.
0-5 P&O Slip van afdeling P&O d.d. 11-1-2005 inzake voorziening in tijdelijke vacature Regisseur Wonen Welzijn en Zorg t.b.v. de pilot WWZ bij de afdeling Inwonerszaken. Conform advies. Instemmen met invullen tijdelijke functie Regisseur WWZ t.b.v. pilot door mw. Y.C.P. Weyand onder condities zoals aangegeven in het voorstel.


1. OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID


1-0 BO Slip van de afd. BO dd. 30-12-2004 inzake afwijzen aanvraag uitbreiding terras De Gevangenpoort. Conform advies.
-U wordt geadviseerd de aanvraag met betrekking tot uitbreiding van het terras aan de zijkant van café-restaurant af te wijzen op grond van artikel 2.1.5.1., lid 5 onder a en c van de Algemene Plaatselijke Verordening en het in de Nota Horecabeleid opgenomen terrassenbeleid.
-Voorts wordt u verzocht in te stemmen met bijgaande conceptbrieven aan zowel de aanvrager als de omwonenden die een zienswijze hebben ingediend.


2. VERKEER, VERVOER EN WATERSTAAT


2-1 VROM Slip van de sectie Werken & Projecten dd. 14-12-2004 inzake buitengewoon Straatwerk 2005. In te stemmen met het ophogen en herstraten van genoemde straten en straatgedeeltes, gehoord de commissie Openbare Werken/ Verkeer en Vervoer van 10 januari 2005. Over het herstraten van de Meidoornstraat worden de bewoners schriftelijk geïnformeerd. In het 2e halfjaar 2005 volgt besluitvorming. De middelen blijven hiervoor gereserveerd. 2-2 IBZ/BO Slip van sectie Bestuursondersteuning in verband met advies bezwaarschriftencommissie dd. 31-12-2004 inzake beslissing op bezwaarschrift J.M. Ouwehand tegen verkeersbesluit Oosthuizerweg. Conform advies.
a. Overeenkomstig het bijgevoegde advies van de bezwaarschriftencommissie te besluiten het bezwaarschrift niet ontvankelijk te verklaren.
b. Overeenkomstig de bijgevoegde concept-brief mevrouw J.M. Ouwehand over uw besluit te informeren.


3. ECONOMISCHE ZAKEN

3-1 VROM Slip van de afd. VROM dd. 23-11-2004 taxatie haven Volendam inzake de Watersportvereniging (WSV). Het college besluit de huurwaarde van de haven voor de Watersportvereniging vast te stellen conform het gestelde in het taxatierapport. Er vindt overleg plaats met het bestuur van de WSV over een contract van 5 jaar met indexering inclusief BTW en waarbij in een aantal stappen een verhoging van de huur wordt doorgevoerd.


4. ONDERWIJS

4-1 IWZ Slip van de afd. INW dd. 29-12-2004 inzake exploitatiekosten Twiskegebouw. Conform advies.

1. Het aandeel in de kosten van de exploitatie van het Twiskegebouw voor rekening van De Trimaran en De Piramide te herzien conform bijlage 1-nieuw;

2. De besturen/directies van De Trimaran en De Piramide informeren;
3. De kosten voor 2004 in rekening brengen;
4. De begroting 2005 door middel van een begrotingswijziging aanpassen.


5. CULTUUR EN RECREATIE


6. SOCIALE VOORZIENINGEN EN
MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING

6-1 INW Slip van de coördinator sectie Administratie en Ondersteuning, afd. INW dd. 15-12-2004 inzake plan interne controle 2004 (WWB, IOAW, IOAZ, Bbz) Conform advies.
In te stemmen met bijgaand Plan interne controle 2004 (soza) en dit ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden. 6-2 INW Slip van de afd. INW dd. 29-12-2004 inzake tijdelijke overeenkomst afname advisering Wet voorzieningen gehandicapten bij CIZ. Conform advies.

1. In te stemmen met de tijdelijke overeenkomst 01-01-2005 tot
01-07-2005 tussen gemeente en CIZ betreffende afname en levering Wvg-indiceringen.

2. Tot ondertekening over te gaan.

3. De commissie inwonerszaken in deze te informeren.


7. VOLKSGEZONDHEID


8. RUIMTELIJKE ORDENING EN
VOLKSHUISVESTING

8-1 VROM Slip van sector grondgebied, afd. RO dd. 29-12-2004 inzake raad landelijk gebied (advies over landbouw en landelijk gebied in Europees perspectief. Conform advies. Het advies 'Meerwaarde' van de raad landelijk gebied voor kennisgeving aannemen, waarbij opgemerkt dient te worden dat ook gemeenten een belangrijke taak hebben in het geheel nl: meer ruimte geven voor lokale initiatieven. 8-2 VROM Slip van sector grondgebied, afd. RO dd. 25-11-2004 inzake verzoek tot ingebruikgeving / aankoop gemeentegrond achter woning (Gevangenpoortsteeg 2). Conform advies.
Het verzoek afwijzen om bovenstaande redenen en de verzoeker hiervan schriftelijk in kennis stellen.
8-3 VROM Slip van de sector grondgebied, afd. RO dd. 27-11-2004 inzake verzoek tot ingebruikgeving gemeentegrond naast woning (G. Heringstraat 65). Conform advies. Het verzoek gemotiveerd afwijzen conform de toelichting: Structureel planologisch groen. 8-4 VROM Slip van de sector grondgebied, afd. RO dd. 15-03-2004 inzake verzoek tot ingebruikgeving gemeentegrond naast en nabij woning (Scholeksterstraat 1). Conform advies. De verzoeker een grondstrook in recognitie aan te bieden van ± 17 m2 (zie bijgevoegde tekeningen), onder de gebruikelijke voorwaarden en met inachtneming van de bovenstaande toelichting.


9. FINANCIERING EN ALGEMENE
DEKKINGSMIDDELEN

9-2 BenW Voorjaarsnota 2005/begroting 2006. 1. Ten behoeve van de voorjaarsnota dient met voorstellen te worden gekomen voor een structureel herstel van het evenwicht in de begroting 2006. 2. De motie t.a.v. 5% personeelsreductie heeft het college ontraden. Reductie alleen gekoppeld aan een takendiscussie. Deze discussie wordt voorbereid. Wel aandacht voor efficiency verbetering en het vinden van "lucht" binnen de organisatie. Aan het MT wordt gevraagd e.e.a. voor te bereiden.