CIETT/ABU

Annemarie Muntz voorzitter van Euro-CIETT

Annemarie Muntz is benoemd tot voorzitter van Euro-CIETT (de Europese federatie van de internationale bond van uitzendondernemingen CIETT). Muntz is European director public affairs bij Vedior en volgt Fred van Haasteren op, die vijftien jaar voorzitter van Euro-CIETT is geweest. Phlippe Marcel, is benoemd tot vice-voorzitter. Phlippe Marcel is bestuursvoorzitter van Adecco Frankrijk en bestuurslid van Adecco Worldwide.

Annemarie Muntz is geen onbekende van Euro-CIETT. Sinds 1996 vertegenwoordigt zij Vediors belangen binnen de CIETT. Voordat zij bij Vedior werkzaam was, was zij directeur van de ABU, de Algemene Bond Uitzendondernemingen. Ook vanuit die functie was zij nauw betrokken bij CIETT. Het voorzitterschap van Euro-CIETT verricht zij naast haar huidige werkzaamheden bij Vedior.

Onder voorzitterschap van Annemarie Muntz dienen uitzendondernemingen de ruimte te krijgen om 3,5 miljoen banen te creëren in Europa. Daarmee kan de branche 20 procent van het totaal aan te realiseren banen binnen de Lissabon-doelstellingen voor zijn rekening nemen. Bewezen is dat de branche deze bijdrage kan leveren, mits onnodig belemmerende regelgeving wordt aangepast en beperkingen in de dienstverlening worden opgeheven. Om dit bereiken zal Annemarie Muntz in nauw overleg treden met Europese instituties.

Euro-CIETT vertegenwoordigt de uitzendfederaties van 19 Europese landen en behartigt de belangen van zes multinationals (Adecco, Kelly Services, Manpower, Randstad, Vedior and USG). Euro-CIETT maakt deel uit van de CIETT, die wereldwijd de belangen van 26 koepelorganisaties en uitzendondernemingen behartigt.

De belangrijkste doelstellingen van Euro-CIETT zijn: het vergroten van de kwaliteit van en waardering voor uitzendarbeid in Europa en het vergroten van de mogelijkheden voor uitzendondernemingen.

Meer informatie,