Ingezonden persbericht


Persbericht

Toshiba komt met reeks nieuwe notebooks voor zakelijke gebruikers

Toshiba Tecra M3 combineert performance met optimale mobiliteit en langdurige platformstabiliteit

Capelle a/d IJssel, 19 januari 2005 Toshiba Information Systems Benelux introduceert in totaal zeven nieuwe notebooks voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar krachtige, lichtgewicht mobiele PC s met hoge prestaties, een lange batterijlevensduur en platformstabiliteit. Het topmodel is de Toshiba Tecra M3, beschikbaar in twee varianten, die gebaseerd is op de volgende generatie Intel Centrino mobiele technologie en die gebruikers in staat stelt om onderweg urenlang productief te zijn. Andere nieuwe modellen zijn de Tecra S2, de Tecra A4, de Satellite Pro A60 en de de Portégé M300. Onder deze nieuwe notebooks bevindt zich voor ieder budget en voor iedere toepassing een model met de beste prijs/prestatieverhouding.

Met deze nieuwe zakelijke notebooks voorziet Toshiba in de groeiende behoefte binnen organisaties aan compacte, lichtgewicht systemen met optimale prestaties en een lange batterijlevensduur. Een belangrijk onderscheidend kenmerk van de zakelijke notebooks van Toshiba is de langdurige platformstabiliteit. Hierdoor kunnen organisaties er zeker van zijn dat de specificaties van de door hen gekozen modellen ongewijzigd blijven, wat zorgt voor lagere kosten met betrekking tot systeemevaluatie, ondersteuning en IT-beheer. Zes van de zeven modellen zijn standaard voorzien van draadloze netwerkconnectiviteit op basis van Intel-technologie, zodat ze probleemloos werken met de bestaande infrastructuur.

Toshiba Tecra M3: voor de veeleisende mobiele professional

Voor zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar de best mogelijke combinatie van prestaties, mobiliteit, connectiviteit en autonomie, heeft Toshiba de Tecra M3 ontwikkeld. Dit notebook, die gebaseerd is op de nieuwe generatie Intel Centrino mobiele technologie, biedt standaard draadloze netwerkconnectiviteit op basis van 802.11b/g-technologie, die tot vijf maal sneller is dan de oude 802.11b-technologie. Verkrijgbaar met een Intel Pentium M 730 processor (1,6GHz) of een Intel Pentium M 760 processor (2,0GHz), tot 1GB geheugen, een 40GB of 100GB harddisk en naar keuze een DVD/CD Super-Multi drive of een DVD/CD combo drive, is de Tecra M3 gelijkwaardig of superieur aan vele desktop PC s. Toch is dit model nauwelijks groter dan een A4-tje en weegt het slechts 2,3 kg.

Voor probleemloze connectiviteit met randapparaten biedt de Tecra M3 onder andere twee USB 2.0-poorten, Bluetooth (standaard bij het model met de Intel Pentium M 760 processor), een Fast Infrared-poort, een parallelle poort, en een lezer voor SecureDigital (SD) -geheugenkaarten. Standaard zijn verder een Gigabit netwerkaansluting en een geïntegreerd V.90/56Kbit modem. Een NVidia GeForce Go 6200 grafische controller en een helder 14,1 inch TFT-display (1024x768) zorgen voor een snelle en scherpe beeldweergave. Met de optionele Advanced Port Replicator III kan de Tecra M3 snel en gemakkelijk worden aangesloten op tal van apparaten.

Omdat de belangrijkste systeemcomponenten van de Toshiba Tecra M3, waaronder de harddisk, het geheugen, modem, Wi-Fi en Bluetooth, gemakkelijk en snel toegankelijk zijn, worden de kosten voor onderhoud en beheer laag gehouden.

Toshiba Tecra S2: krachtige en complete vervanger voor de desktop PC

De nieuwe Toshiba Tecra S2 is eveneens gebaseerd op de nieuwe generatie Intel Centrino mobiele technologie en is beschikbaar in twee varianten: met een Intel Pentium M 730 processor (1,6GHz) of een Intel Pentium M 760 processor (2,0GHz). Dit laatste model is tevens voorzien van een 15,0 inch TFT-scherm met een zeer hoge resolutie van 1400x1050, 1GB geheugen, een 100GB harddisk en een DVD/CD Super-Multi drive. Draadloze netwerkconnectiviteit op basis van 802.11b/g is standaard, evenals drie USB 2.0-poorten, een Fast Infrared-poort, parallelle en seriële poorten, 10/100 Mbit Ethernet, V.90/56K modem, NVidia GeForce Go 6200 graphics en een 6-in-1 lezer voor diverse geheugenkaarten (SmartMedia, SD, xD, Memory Stick (Pro) en MMC). Hiermee is de Tecra S2 bij uitstek geschikt als mobiele vervanger voor een desktop PC.

Toshiba Tecra A4: de all-rounder op basis van de nieuwe generatie Intel Centrino mobiele technologie

Mobiele professionals die bijvoorbeeld veel met spreadsheets werken, profiteren van het 15,4 inch breedbeeld TFT-scherm (1280x800), in combinatie met ATI Mobility Radeon X300 graphics met 128MB videogeheugen en de snelle Intel Pentium M 730 processor (1,6GHz) van de Toshiba Tecra A4. De nieuwe generatie Intel Centrino mobiele technologie zorgt voor geïntegreerde draadloze netwerkconnectiviteit (802.11b/g), 512MB geheugen, een 60GB harddisk, een CD/DVD combo-drive en een 6-in-1 lezer voor diverse geheugenkaarten (SmartMedia, SD, xD, Memory Stick (Pro) en MMC). Dit samen met de geïntegreerde Gigabit Ethernet-aansluiting en een V.90/56K modem maken de Tecra A4 tot een zeer compleet all-round zakelijk notebook. Voor de aansluiting van andere apparaten beschikt de Tecra A4 over drie USB 2.0-poorten, een i-Link-poort, een Fast Infrared-poort en een parallelle poort.

Toshiba Satellite Pro A60: voor de prijsbewuste zakelijke gebruiker

Voor prijsbewuste zakelijke klanten is de Toshiba Satellite Pro A60 een uitstekende keuze. Gebaseerd op de Intel Celeron D 340 processor (2,93GHz) en voorzien van 512MB geheugen en een 40GB harddisk, draaien zakelijke toepassingen op dit model snel en effectief. Een 15,0 inch TFT-scherm (1024x768), een CD/DVD combo-drive, drie USB 2.0-poorten, een Fast Infrared-poort, een i-Link-poort, een parallelle poort, een geïntegreerde 10/100 Mbit netwerk­aansluiting en een V.90/56K modem zorgen voor probleemloze connectiviteit met netwerken en randapparaten.

Toshiba Portégé M300: ultra-lichtgewicht met ongekende autonomie

Het vedergewicht onder de nieuwe notebooks is de Toshiba Portégé M300. Ondanks zijn geringe gewicht (1,6kg) en compacte formaat (A4), is dit een zeer compleet en krachtig notebook dat zich onderscheidt door een ongekend lange batterijlevensduur: gebruikers kunnen tot ruim 6 uur werken zonder externe stroomvoorziening. Toch doet de op Intel Centrino mobiele technologie gebaseerde Portégé M300 niet onder voor grotere notebooks, zowel qua prestaties als voor wat betreft de verdere mogelijkheden. De Intel Pentium M 753 Ultra Low Voltage processor (1,2GHz), 512MB geheugen en een 60GB harddisk vormen de krachtige basis voor het draaien van zakelijke toepassingen. Verder biedt de Portégé M300 een 12,1 inch TFT-scherm (1024x768), een DVD Super-Multi drive, een lezer voor SD- en CompactFlash-geheugenkaarten, geïntegreerde draadloze netwerkconnectiviteit (802.11b/g), Bluetooth, drie USB 2.0-poorten, een Fast-Infrarood poort en een i-Link-poort.

De nieuwe Toshiba notebooks gebaseerd op de nieuwe generatie Intel Centrino mobiele technologie zijn eind februari verkrijgbaar bij de bekende retailers. De overige nieuwe notebooks zijn deze maand al verkrijgbaar. Standaard worden de zakelijke Toshiba notebooks geleverd met Microsoft Windows XP Professional, Microsoft OneNote en Sonic RecordNow!. Voor alle notebooks geldt 1 jaar Pickup & Return-garantie.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en electronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 53 miljard US$ (2003).