Provincie Limburg

Provincie in dialoog met Limburgse partners Een effectiever gebruik van Europese middelen. Dat wil de Provincie

Limburg met een drietal bijeenkomsten stimuleren. De eerste bijeenkomst met Limburgse partners vindt plaats op dinsdag 8 maart, van 15.00 uur tot 18.00 uur in de Veldekezaal van het Gouvernement. De tweede bijeenkomst vindt ongeveer een half jaar na de eerste plaats en de derde een half jaar daarna.

Limburg maakt sinds geruime tijd gebruik van meerdere Europese regelingen. Via deze regelingen ontvangt Limburg substantiële bedragen om een goede en welvarende positie van onze provincie te realiseren. Ten gevolge van de recente uitbreiding van de Europese Unie en van het gewijzigd Europees beleid, zal Limburg extra inspanningen moeten leveren om ook in de periode 2007-2013 haar ambities optimaal ten gelde te maken. Daarom gaat de Provincie Limburg drie bijeenkomsten organiseren, waarin het verkrijgen van Europese middelen in de periode 2007-2013 centraal staat. Daarbij wordt met kracht ingezet op Limburg als centraal punt in de internationale technologische topregio.

Het doel is om de partners te informeren over de Europese ontwikkelingen, informatie met elkaar uit te wisselen en de partners actief te laten meedenken over de te voeren Limburgse strategie. De eerste bijeenkomst heeft voornamelijk een informerend karakter. De tweede en derde bijeenkomst hebben als doel hebben om dieper op de materie in te gaan en concrete acties op te stellen.

19-1-2005 12:07