Politie Gelderland-Zuid

Overval op cafetaria

Afferden 19-01-2005 - (03)

Dinsdagavond is een overval gepleegd op een cafetaria aan de Van Heemstraweg in Afferden. Rond 22.00 uur kwam die avond een man het cafetaria binnen. Er waren op dat moment geen andere klanten. De man had een gebreide bivakmuts op en bedreigde na binnenkomst de medewerkster van het cafetaria met een mes. Hij eiste geld. Nadat de kassalade geopend was vluchtte de medewerkster naar de bovenverdieping en waarschuwde een collega. Toen die ging kijken was de overvaller al verdwenen. Het papiergeld bleek uit de kassa te zijn verdwenen.

Direct na de melding werd door meerdere surveillance-eenheden de omgeving afgezocht. Ook werd een politiehond ingezet. Helaas werd de overvaller niet meer aangetroffen.
De overvaller was 1,80 tot 1,85 mtr. lang en had een slank postuur. Hij was gekleed in een donkere jas en een donkere broek. Hij had een donkere, middelgrote rugzak bij zich.

De politie verzoekt getuigen, of mensen die in de omgeving van het cafetaria iet bijzonders hebben gezien, zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.