NEN


Weerstand tegen brandoverslag tussen ruimten: geen hokjesdenken meer

Delft - De Nationale Praktijkrichtlijn voor brandveiligheid van gebouwen NPR 6091 (uit 1995) sluit niet meer aan op de huidige regels, sinds de publicatie van de herziene NEN 6068. Een werkgroep met diverse belanghebbenden is daarom op 10 januari gestart met de herziening van deze richtlijn. Wie ook mee wil praten over de inhoud van de vernieuwde NPR in deze werkgroep kan zich nog tot 1 maart aanmelden bij NEN, het centrum voor normalisatie.

In oktober 2004 is de herziene versie gepubliceerd van de Nederlandse norm voor bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag tussen ruimten; NEN 6068. De bepalingsmethode in deze norm is op een aantal onderwerpen gewijzigd, waaronder:
* ook niet-rechthoekige ruimten kunnen beoordeeld worden;
* grotere ruimten kunnen beoordeeld worden op hun weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag.

NPR 6091 geeft een toelichting op de vernieuwde NEN 6068. De nu ingestelde werkgroep bepaalt of de nieuwe praktijkrichtlijn dezelfde vorm krijgt als de oude: een toelichting met een uitwerking in tabellen.

Informatie
Wie zich wil opgeven voor de werkgroep of wie meer wil weten over deze norm en het normalisatieproces kan contact opnemen met NEN-Bouw, mw. Gisela van Blokland,
telefoon: (015) 2 690 411, e-mail: Gisela.vanBlokland@nen.nl.