Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Doorrijden na aanrijding

Fietser gewond na aanrijding

Losser

Dinsdag 18 januari omstreeks 07.30 uur reden twee meisjes uit Losser en Overdinkel over het fietspad van de Oldenzaalsestraat. Zij werden ingehaald door de bestuurder van een bromscooter. Bij het inhalen raakte deze bestuurder één van de meisjes met de schouder. Beide fietsers kwamen hierdoor ten val. Eén van hen raakte hierbij licht gewond aan haar knie en heeft dit laten behandelen in het ziekenhuis. De bestuurder van de bromscooter reed door en zijn identiteit is niet bekend geworden. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (05-007545)

Inbraak in bedrijf

Computers en toebehoren gestolen.

Hengelo

Op maandag 17 januari werd er diefstal van computerapparatuur gepleegd in twee bedrijven in Hengelo aan de Demmersweg en de Slachthuiskade. Bij beide bedrijven werd geen braakschade aangetroffen. Uit het bedrijf aan de Demmersweg werden twee laptops en een aantal monitoren weggenomen. Bij het bedrijf aan de Slachthuiskade werden enige computerkasten weggenomen. De totale schade is nog niet bekend. Een technisch onderzoek wordt verricht. (05-007594 en 007571)

Insluiping

Portemonnee medewerkster gestolen

Goor

Dinsdag 18 januari tussen 11 en 12 uur heeft een insluiper kans gezien een portemonnee weg te nemen uit een winkel aan de Grotestraat te Goor. De eigenaresse, een 47 jarige vrouw uit Enter bemerkte omstreeks 12.00 uur dat haar portemonnee weg was. Niemand heeft gezien op welke wijze dit heeft plaats gevonden. Omstreeks 12.10 uur werd telefonisch contact met haar opgenomen om achter de pincode van de aanwezige bankpas te komen. Het slachtoffer had de rekening al geblokkeerd. In de portemonnee zat buiten de bankpas enige tientallen Euro's. (05-007687)

Winkeldiefstal

Diefstal van geurtjes

Hengelo

Oplettende medewerkers van een winkel aan de Telgen te Hengelo zagen dat een 41 jarige Hengeloer after shave probeerde weg te nemen. Hij had de potjes verstopt in zijn jaszak. Hij werd door de medewerkers aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is een veelpleger en is derhalve in overleg met Justitie ingesloten en in verzekering gesteld. (05-007733)

Inbraak in woning

Verdachte aangehouden

Enschede

Door getuigen werd op dinsdag 18 januari omstreeks 13.20 uur gemeld dat een man probeerde in te breken in een leegstaande woning aan de Wicher Nijkampstraat te Enschede. Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte, een 36 jarige Enschedeer, in de directe omgeving aangehouden. Hij heeft bekend koperen buis te hebben gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (05-007725)

Winkeldiefstal

Verdachte wil er netjes uitzien en steelt een jas

Enschede

Dinsdag 18 januari omstreeks 11.20 uur betrapt winkelpersoneel van een kledingzaak aan het H.J van Heekplein een 27 jarige Enschedeer op het stelen van een jas. De man wordt aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is een veelpleger en zal worden voorgeleid. Hij is hiervoor ingesloten. De man verklaarde er een beetje netjes bij te willen lopen. (05-007642)

Vernieling

Ruiten van acht woningen vernield

Enschede

Een medewerker van een bouwbedrijf uit Enschede deed aangifte van het feit dat het afgelopen weekend de ruiten van acht in aanbouw zijnde woningen aan de Schipholtstraat te Glanerbrug waren vernield. De totale schade bedraagt ca E 2400,-. Het bouwwerk is afgesloten d.m.v. hekken. De politie zal extra toezicht uitoefenen. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie 0900-8844. (05-007743)

Vechtpartij

Verdachte aangehouden

Enschede

Getuigen zien op woensdag 19 januari, omstreeks 04.40 dat een man door twee personen in elkaar wordt geslagen op de Walstraat te Enschede. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een stok en een mes. Twee van de getuigen mengen zich in de vechtpartij en één van hen een 40 jarige Enschedeer wordt hierbij gewond aan zijn hoofd. Op het moment dat de politie ter plaatse komt gaat één van de verdachten er tussenuit. De tweede verdachte, een 38 jarige Enschedeer wordt aangehouden. De verdachte is ingesloten. Bij een onderzoek in de omgeving van de Walstraat werd een mes en een stang aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Een ander onderzoek volgt. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. (05-007996)

Snelheidscontrole

Bijna helft bestuurders rijdt te hard

Hengelo

Bij een snelheidscontrole op dinsdag 18 januari tussen 09.30 en 12.00 uur op de Zwavertsweg te Hengelo reed bijna de helft van de bestuurders te hard. De maximum snelheid ter plaatse is 30 km/h. In die tijd reden 236 bestuurder langs het meetpunt. Het aantal overtreders bedroeg 111 en de hoogste snelheid 59 km/h. De controle vond plaats tussen de J.Perkstraat en de Staringstraat. (05-007851)

Winkeldiefstal

Verdachte gedraagt zich erg agressief

Almelo

Door medewerkers van een winkel aan de Grotestraat te Almelo werd op dinsdag 18 januari omstreeks 14.00 uur een vrouw betrapt op het wegnemen van keuken benodigdheden. Zij had deze verstopt in haar handtas. Bij de aanhouding gedroeg de verdachte, een 35 jarige Enschedese, zich agressief in de richting van het winkelpersoneel. De vrouw is ingesloten en zal worden voorgeleid. Zij is veelpleger. De goederen ter waarde van E 67,-zijn weer terug bij de eigenaar. (05-007779)

Tasjesroof

Schoudertas wordt van arm gerukt door verdachte

Almelo

Een 20 jarige vrouw uit Almelo liep op dinsdag 18 januari omstreeks 14.00 uur over de Hagenborgh te Almelo, gaande in de richting van de Hofstraat. Door een passerende man werd haar schoudertas van de arm gerukt, waarna de man er tussenuit ging. In de tas zat o.a. de portemonnee met inhoud en bankpassen. De verdachte droeg een lange leren jas en was ca 2 meter lang. (05-007774)

Verdachte aangehouden

Man geeft valse naam op en heeft meerdere identiteitsbewijzen

Hellendoorn

Dinsdag 18 januari omstreeks 22.25 uur ziet een jachtopzichter een auto staan op de Haarlerberg. Ter controle op de jachtwet wordt de bestuurder op de Paltheweg aan de kant gezet. De man geeft een naam op en ondersteunt dit met een rijbewijs op deze naam. Bij nadere controle blijkt de verdachte, een 32 jarige Almeloer een valse naam op te hebben gegeven. De inmiddels ter plaatse gekomen politie stelt een nader onderzoek in en treft in de auto o.a. een kleine hoeveelheid drugs aan en een aantal GSM's. Eén van de telefoons is van diefstal afkomstig. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Een nader onderzoek naar de herkomst van de telefoons zal plaats vinden. (05-007972)

Drugs dealen

Zowel dealer als klantjes aangehouden

Almelo

Naar aanleiding van vele klachten over het dealen van drugs vanuit een woning aan de Thorbeckelaan te Almelo is er dinsdagmiddag in eerste instantie gepost op de klanten van het adres. Hierbij werden twee meisjes van 14 en één van 15 aangehouden en een 21 jarige Almeloer, die als laatste uit de woning kwam. De laatste hield zich bezig met dealen en is ingesloten en in verzekering gesteld. De meisjes zijn door de ouders van het bureau opgehaald en in overleg met justitie zal bepaald worden op welke wijze deze verdachten vervolgd worden. Bij een ingesteld onderzoek in de woning werden nog enige zakjes weed (totaal 28 gram) aangetroffen. Deze zijn in beslaggenomen. (04-120835)

Verkeerscontrole

Vriezenveen

Op dinsdag 18 januari tussen 08.30 en 11.30 uur werd een grote verkeerscontrole gehouden op de N36 te Vriezenveen, ter hoogte van het Hazenpad. In totaal werden dertien bestuurders bekeurd voor o.a. het niet bij zich hebben van een rijbewijs, geen remlichten bij aanhanger, geen geldige chauffeurspas, viermaal niet dragen van een autogordel, geen goede hulpkoppeling bij aanhanger, te weinig profiel op de banden (2x) geen claxon en een foutieve kentekenplaat. (05-007747)

Rijden onder invloed

Bestuurder heeft BOB vergeten

Enschede

Een 30 jarige Enschedeer werd op woensdag 19 januari omstreeks 03.20 uur gecontroleerd op de Zeelandstraat. Hij bestuurder een personenauto en bleek onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 1 promille. Tegen de man wordt pv opgemaakt.(05-007994)

Fietsdiefstal

Dief op heterdaad betrapt

Enschede

Op 18 januari omstreeks 13.45 uur zien medewerkers van de Stadswacht dat een man een fiets wil wegnemen van de stalling bij het busstation aan het Stationsplein. Hij zoekt tussen de daar staande fietsen een fiets uit van zijn gading en wil hier mee weglopen. De man wordt door de stadswacht aangehouden en overgedragen aan de politie. De man, een 20 jarige Almeloer bleek in het bezit van een boksbeugel. Deze is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (05-007741)

Fietsdiefstal

Verdachte werd op heterdaad betrapt

Enschede

Op dinsdag 18 januari omstreeks 19.50 uur werd een 23 jarige Enschedeer betrapt bij het wegnemen van een fiets op het Stationsplein. De man werd betrapt door een medewerkers van de Stadswacht. Zij hadden gezien dat de man in eerste instantie tussen de daar aanwezige fietsen scharrelde en er vervolgens met één tussenuit wou.OP dat moment werd hij door de Stadswachten aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie en tegen de verdachte wordt pv opgemaakt.(05-007925)

Fietsdiefstal

Verdachte aangehouden

Enschede

Surveillerende agentenzagen op disndag 18 januari omstreeks 15.30 uur een drietal personen lopen op het Stationsplein,. De personen twee meisjes (17 jaar) en één jongen van 15 jaar zijn allen afkomstig uit Enschede. Zij vervoerden een fiets aan de hand en hielden het achterwiel van de grond. Bij nader onderzoek gaf de jongen aan dat de fiets van hem was en dat hij het slot niet open kon krijgen, omdat er kauwgom in zou zitten. Na verwijderen van het kauwgom kreeg hij de fiets nog niet van het slot en verklaarden ze dat ze van plan waren de fiets te stelen. Alledrie de verdachten werden voor ander onderzoek aangehouden. Zij zijn door de ouders van het bureau gehaald. Tegen hen wordt pv opgemaakt.(05-007811)

Poging tot diefstal

Verdachte wordt door getuigen betrapt

Enschede

Getuigen zien op dinsdag 18 januari omstreeks 14.00 uur dat een man veel belangstelling heeft voor een oudere vrouw, die even daarvoor heeft gepind bij een bank aan de Wicher Nijkampstraat. De getuigen volgen de verdachte en zien dat hij in een tas aan een scootmobiel zit te snuffelen. Deze scootmobiel stond in een halletje van een flat op de hoek van de Weth. Nijhuisstraat en de Wicher Nijkampstraat. De agenten houden de man voor nader onderzoek. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor poging tot diefstal. De verdachte is een veelpleger en in overleg met justitie zal verdere afhandeling plaats vinden. (05-007805)

Naam Harrie Holslag: 053-4555588


---- --