Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 19 januari 2005

Wereldmuziek op tweede editie Euro+ Songfestival

In februari, maart en april zijn in Rotterdam de voorrondes van het tweede Euro+ Songfestival met zangtalenten vanaf 50 jaar uit diverse culturen. Maandag 9 mei is in De Doelen de Grande Finale. In de jury zitten onder anderen Willeke Alberti en Roland Vonk. Willeke Alberti, Nahim Avçi, Denise Jannah, Connie de Jongh en de heer Ling van Wah Fook Wui geven masterclasses aan de deelnemers.

De eerste editie van het Euro+ Songfestival in 2001 was een groot succes. Tientallen senioren lieten hun vocale talenten horen. De grote zaal van De Doelen was tijdens de Grande Finale afgeladen met een enthousiast publiek. 'Binnen vier minuten is het lente in de zaal', aldus de Volkskrant. Het Rotterdams Dagblad: 'Het Euro+ Songfestival ontpopt zich tot een van de betere en spraakmakende evenementen van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.'

In 2005 biedt Rotterdam voor de tweede keer een podium aan zangtalenten van 50+ uit diverse culturen. Antillianen, Chinezen, Kaapverdianen, Nederlanders, Russen, Servo-Kroaten, Surinamers en Turken zingen onder meer blues, jazz, volksliedjes, opera, operette, pop en soul. In samenwerking met de Rotterdamse kunst- en cultuurmanifestatie KOORTS keert het Euro+ Songfestival terug in de wijken met voorrondes op zes locaties. Met masterclasses krijgen de deelnemers vooraf de kans hun talenten verder te ontwikkelen.

Het Euro+ Songfestival biedt optimale professionele begeleiding aan de deelnemers en daarmee aan alle in Rotterdam levende muziekculturen, van Ketelbinkie tot Morna. Studenten van de Hogeschool voor Muziek en Dans onder leiding van Pedro Libert, versterkt met muzikanten uit de diverse culturen, begeleiden de deelnemers tijdens de voorrondes en bij de Grande Finale, maandag 9 mei in de grote zaal van De Doelen.

De website van het festival: www.europlussongfestival.nl

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl