AXA Verzekeringen

70 Procent Hypotheek AXA 100 procent gedragscode-proof 18 januari 2005

AXA constateert met grote tevredenheid dat de in oktober 2004 geïntroduceerde 70 Procent Hypotheek volledig voldoet aan de Gedragscode Hypothecair Financieringen. De eerdere - onterecht gebleken - bedenkingen van het Contactorgaan Hypothecair Financiers vormen geen enkele bedreiging meer voor het aanbieden van een hypotheekproduct waar veel vraag naar is.

Larry van der Schoor, directielid AXA Verzekeringen: "Toen wij dit product binnen ons WoonVrij-label introduceerden, was er vanuit het CHF sprake van een wat overspannen reactie. Ik ben blij dat het CHF, na de tijd te hebben genomen eens goed naar de 70 Procent Hypotheek te kijken, tot inkeer is gekomen en nu volmondig toegeeft dat wij op geen enkele wijze in strijd handelen met de Gedragcode Hypothecaire Financieringen. Dat wisten wij zelf al vanaf het begin, maar soms duurt het even voordat - wellicht onder druk van andere belangrijke hypothecaire financiers - iets geaccepteerd wordt als een uitermate goed product waar mensen gewoon écht wat aan hebben".

AXA's 70 Procent Hypotheek is speciaal bedoeld voor mensen die geen behoefte hebben aan een tophypotheek, zoals dat vaak bij ouderen en ondernemers met eigen geld het geval is. Directe aanleiding voor ontwikkeling van de 70 Procent Hypotheek is het rigide acceptatiebeleid van veel geldverstrekkers ten aanzien van deze doelgroepen.

De maximale hypotheeksom voor de 70 Procent Hypotheek heeft AXA vastgesteld op 455.000 euro (exclusief overbrugging). Voor de (verplichte) taxaties werkt AXA samen met een landelijk netwerk van taxateurs.

AXA schat dat 4 procent van de totale huidige hypotheekmarkt in aanmerking komt voor een dergelijk hypotheekproduct.