Gemeente Westervoort

week 3 voor de editie van woensdag 19 januari 2005

Commissie bezwaarschriften

Openbare kennisgeving De voorzitter van de commissie bezwaarschriften maakt bekend, dat op 25 januari 2005 in het gemeentehuis te Westervoort (commissiekamer) een openbare bijeenkomst wordt gehouden.

De agenda is als volgt samengesteld (wijzigingen voorbehouden): 19.00 uur: het bezwaarschrift gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 9 november 2004, waarbij geweigerd is bouwvergunning te verlenen voor het vervangen van dakbedekking.

Nadere informatie kan worden verkregen bij mevrouw mr A.M.W. Erinkveld, secretaris van de commissie, tijdens kantooruren (behalve woensdag) bereikbaar op telefoonnummer (026) 3179351. Bouwaanvragen:

* Molenlaan 20, plaatsen dakkapel

* Het Gilde 47, wijzigen schuur en uitbreiden woning

Verleende bouwvergunningen:

* Schoolstraat 14, uitbreiden woning aan voorzijde
* Het Gilde 14, bouw erker - Het Gilde 16, bouw erker

Ingetrokken bouwaanvraag:
Meer informatie over de aanvragen e.d. kunt u krijgen bij de afdeling Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:

De wijk de Steenderens voor het kappen van 37 Essen. De bomen zijn geplant in 1985 volgens het wijker blijver systeem. Dit betekent dat er extra veel bomen zijn geplant om de wijk zo snel mogelijk groen te krijgen. De bomen zijn inmiddels behoorlijk uitgegroeid, waardoor er onderhoud nodig is. Dit onderhoud bestaat uit snoeien en weghalen van bomen.
De motivatie om de bomen te kappen is:

* Sommige bomen hebben een slechte kwaliteit.
* Er staan bomen te dicht bij de woningen, waardoor er schade aan de woningen zal ontstaan in de toekomst.

* Er staan bomen op de parkeerplaats. Er zijn problemen met het parkeren en de verharding wordt opgedrukt.

* Er staan bomen te dicht op elkaar. Door een boom te verwijderen kunnen de andere bomen volledig uitgroeien.

Op 5 januari zijn de bewoners in de wijk geïnformeerd door een brief.

Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen).

* vergunning verleend aan de heer H.M. Willemsen, Sint Anfriedlaan 5 te Westervoort plaatsen dakpannen op de openbare weg tot 4 april 2005 nabij Sint Anfriedlaan.

Heeft u bezwaar?
Administratiekosten bij vermissing

Indien een geldig of verlopen reisdocument of rijbewijs is vermist of gestolen moet u zo spoedig mogelijk aangifte van de vermissing bij de politie doen. U krijgt dan een gewaarmerkte kopie van het proces verbaal van de politie mee. Deze moet u meenemen bij de aanvraag van een nieuw reisdocument of een vervangend rijbewijs. Indien u uw document in het buitenland bent kwijtgeraakt, dient u ook bij de politie in Nederland aangifte van vermissing te doen. Bij het aanvragen van een nieuw reisdocument bij Publiekszaken wordt een verklaring van vermissing opgemaakt. Uw gestolen of vermiste document wordt geregistreerd om fraude en misbruik te voorkomen. Indien het document later wordt teruggevonden, kan het niet meer worden gebruikt. Het document moet wel worden ingeleverd bij de gemeente. Het aanvraagformulier van het vermiste document moet worden opgezocht en als het was afgegeven door een andere gemeente moet het daar worden opgevraagd. U moet er dan ook rekening mee houden dat de nieuwe aanvraag enkele dagen langer gaat duren. Bovendien worden er bij de aanvraag van het nieuwe document naast de aanschafprijs tevens administratiekosten in rekening gebracht. Deze bedragen per vermist document 35,00.

Verkeersbesluit carnavalsoptocht 2005

De afdelingsmanager van de afdeling Openbare Werken maakt bekend dat hij - krachtens delegatiebesluit van de gemeenteraad en het mandateringsbesluit van burgemeester en wethouders - in verband met de jaarlijks te houden carnavalsoptocht besloten heeft tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen.

De maatregelen gelden op zondag 30 januari 2005 en hebben betrekking op:

1. Het afsluiten van de navolgende weggedeelte voor doorgaand verkeer behalve voetgangers:

+ de Dorpstraat, vanaf de Zuidelijke Parallelweg tot de Rijndijk vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur;
+ de Vredenburgstraat, gedeelte Schoolstraat - Klapstraat vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur.

2. Het instellen van een stopverbod aan beide zijden van de Rijndijk, gedeelte vanaf Dorpstraat - tot huisnummer 23;
3. Het instellen van een parkeerverbod op de navolgende wegen en/of weggedeelten aan beide zijden van de rijbaan:
+ Dorpstraat;

+ Klapstraat (gedeelte Rijndijk - Broeklanden);
+ Van de Hoevensstraat;

+ Emmerik;

+ Liemersallee (gedeelte Klapstraat - Kreytierstraat);
+ Kreytierstraat;

+ Vredenburgstraat;

+ Veerdam (gedeelte Klapstraat - IJsseldijk);
4. De onder 3. genoemde wegen zijn tijdelijk gesloten voor het verkeer gedurende de tijdstippen waarop de optocht daarvan tussen plusminus 12.00 uur en plusminus 16.00 uur gebruik maakt;
5. De lijndienstvoering van het openbaar vervoer zal worden omgeleid via de Hamersestraat - Dorpstraat. Voor de daarbij te handhaven bushalten en tijdelijke bushalten wordt verwezen naar een afzonderlijke publicatie

Busdiensten tijdens carnavalsoptocht

Tijdens de carnavalsoptocht op zondag 30 januari 2005 wijzigt de lijndienstvoering van het openbaar vervoer. Vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur rijden de bussen als volgt:

* Lijn 60 richting Duiven rijdt via de Brugweg - Dorpstraat - Hamersestraat - Rivierweg - Het Ambacht - Liemersallee - Hamersestraat - Rijksweg;

* Lijn 60 richting Arnhem rijdt via de Rijksweg - Hamersestraat - Rivierweg - Het Ambacht - Liemersallee - Hamersestraat - Dorpstraat - Brugweg;

* Lijn 62 richting Duiven rijdt via de Brugweg - Dorpstraat - Hamersestraat - Rivierweg - Heilweg;

* Lijn 62 richting Arnhem rijdt via de Heilweg - Rivierweg - Hamersestraat - Dorpstraat - Brugweg.

Bushaltes lijn 60:

* tijdelijk halte onder spoorwegviaduct in de Dorpstraat op de Parallelweg voor beide richtingen;

* tijdelijke halte hoek Liemersallee - Het Ambacht;
* alle overige halte's vervallen.

Bushaltes lijn 62:

* tijdelijk halte onder spoorwegviaduct in de Dorpstraat op parallelweg voor beide richtingen;

* bestaande halte's Het Ambacht, Leigraaf, en Lange Maat + extra halte Steenderens;

* alle overige halte's vervallen.


* Huis aan huis inzamelingen

Start huisbezoek inwoners 65 jaar en ouder

De Stichting Welzijn Ouderen, het ouderenplatform en de Gemeente Westervoort zijn gestart met een huisbezoekproject. Per wijk worden alle mensen van 65 jaar en ouder aangeschreven met de vraag of zij een huisbezoek wensen of zelf een vragenlijst willen invullen. Mensen die geen huisbezoek wensen en/of zelf de vragenlijst willen invullen kunnen dat aangeven op een antwoordformulier.

Het project heeft twee doelen:

* mensen informatie geven over allerlei zaken die te maken hebben met het ouder worden. Hierbij worden mensen geattendeerd op (financiële)regelingen, diensten en activiteiten .
* mensen te bevragen over hun eigen woon- en leefsituatie. Hierbij is het de bedoeling om te weten te komen wat mensen nu en in de toekomst willen op het gebied van wonen, veiligheid, gezondheid en activiteiten.

Er is een enthousiaste groep van 13 vrijwilligers opgeleid om de vragenlijsten tijdens het huisbezoek in te vullen. Deze seniorenbezoekers hebben uitgebreide informatie gehad en worden begeleid door de adviseur Zorg en Dienstverlening. De vrijwillige seniorenbezoeker zal zich namens gemeente Westervoort legitimeren en de inhoud van het gesprek wordt vertrouwelijk behandeld.

Het resultaat van het gesprek wordt gebruikt om aanbevelingen te doen aan instellingen die ouderenvoorzieningen en diensten aanbieden en het zal tevens gebruikt worden om het gemeentelijk ouderenbeleid af te stemmen en zonodig bij te stellen op de wensen en behoeften van de oudere inwoners van Westervoort. Ook kan de adviseur Zorg en Dienstverlening, op verzoek van de oudere, individueel ondersteunen en begeleiden.

De bezoeken worden per wijk afgelegd en zijn in december 2004 gestart in de wijk Broeklanden. In januari en februari worden de mensen boven de 65 jaar in de wijken Struikendoorn, Mosterdhof en de Oude Kern bezocht. Het totale project zal naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met adviseur zorg en dienstverlening Mieke te Stroete, telefoonnummer 026 311 9527 of 06 427 161 72.

Westervoort werkt aan ..

Dorpstraat tijdelijk afgesloten

van maandag 24 januari 2005 tot en vrijdag 28 januari 2005

In de week van maandag 24 januari 2005 tot en vrijdag 28 januari 2005 wordt de kruising Dorpstraat - Kloosterdreef voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. De eerste ingang naar de wijk Mosterdhof is vanaf de Brugweg wel beschikbaar, terwijl de tweede ingang bereikbaar is via een omleidingsroute. Deze route wordt net als tijdens de kermis met borden aangegeven.

Om de bereikbaarheid van een aantal wijken te garanderen wordt tijdelijk een parkeerverbod in de volgende straten ingesteld:
* Molenlaan;

* Gedeelte Mosterdhof (tweede ingang van de wijk);
* Gedeelte Klapstraat vanaf Kerkstraat tot Dorpstraat.

De tijdelijke verkeersmaatregelen zijn nodig om de nieuwe riolering van de Kloosterdreef op de riolering van de Dorpstraat aan te kunnen sluiten. Mits het weer dat toelaat worden de werkzaamheden uitgevoerd in de periode van 24 januari 2005 tot en met 28 januari 2005. Bij slechte weersomstandigheden dient er rekening mee gehouden te worden dat de werkzaamheden op een ander moment worden uitgevoerd.

Het gedicht dat onze dorpsdichter Harman tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2005 heeft voorgedragen

Ni-jjoor .

Beste minse hier tesame allemaol 'n goed Ni-jjoor, allemaol opni-j beginne in de hal hier is alles kloor

A'j ow oge niet kon g'leuve kiek, dan now mar 's goed rond ge ziet niks meer, gin lokette niks van wat der hier ooit stond

Gi-j hoef now nieh meer te wachte éne balie is ter nog en die is veur alle dienste en produkte, mek'kluk toch?

Nieh meer dur 't gemeentehuus zuke nieh meer vraoge, aoveral ge hoef ok nieh meer nor baove alles hier in disse hal

Hier ku'j ok 'n nummer trekke zonder da'j 'n nummer bint 'Ding-Dong', zeit der dan een klok, die wiest woor ow gesprek begint

Alle dames an de balie zin opni'j geïnstrueerd en ok de bode an de ingang hemme bar veul bi-jgeleerd!

Vedders wödt 't ok 'n joor van veul bewaege, da's gezond heel veul dynamiek en danse 't hele joor deur, geet 't rond!

Der is ok 'n heel ni-j logo en dat is niet meer zo stief op papier en eveloppe op de borde steet 't vief

Wa'k tot slot nog wil vermelde hier in 't darp wödt veul gedaon dur vri-jwilligers, masaal dan, die veur heel veul klusse staon

'n Hoeraatje vur die minse zi-j staon altied veur ons kloor same met hun, wens ik ullie 'n AKTIEF, DYNAMISCH JOOR!