Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

18 januari 2005

C&w/h&b neemt russische vastgoedadviseur over

Cushman & Wakefield Healey & Baker (C&W/H&B) heeft Stiles & Riabokobylko - een van de grootste vastgoedadviseurs in Rusland - overgenomen om haar positie te versterken in Europa's snelst groeiende markt.

Stiles & Riabokobylko heet vanaf 1 januari 2005 Cushman & Wakefield Stiles & Riabokobylko (C&W/S&R). Stiles & Riabokobylko (S&R) is opgericht in 1995 en is sinds 1998 een associate kantoor van C&W/H&B. Het S&R kantoor in Moskou heeft 100 medewerkers.

C&W/S&R behoort nu tot de drie grootste kantoren van C&W/H&B in Europa en is tevens een van de grootste vastgoedadviseurs in Rusland. Er wordt een volledig aanbod aan diensten geleverd waaronder corporate services, makelaarsdiensten, beleggingsadvies, financieel advies, research en property en project management voor alle sectoren van de Russische markt.

Baldwin Poolman, Managing Partner van C&W/H&B in Nederland: 'Voortbouwen op de dominante positie van C&W/H&B in Centraal-Europa is onderdeel van onze internationale bedrijfsstrategie. We willen verder profiteren van de dynamische economische ontwikkelingen in de Centraal- en Oost-Europese regio. Een eigen kantoor in Rusland draagt hier zeker aan bij.'

Achtergrond Russische markt

Rusland is wat betreft het aantal inwoners (148 miljoen) het grootste land van Europa met de snelst groeiende economie van Europa. De afgelopen vijf jaar bedroeg de economische groei gemiddeld 7 procent. Dit werd name gedreven door hoge olie- en gasprijzen en de stijging van de binnenlandse consumptie.

Rusland heeft momenteel een sterke retailmarkt die in toenemende mate wordt gemoderniseerd en ontwikkeld. Deze trend wordt met name gestuurd door een actieve expansie van retailers en ontwikkelaars in Moskou en in regionale markten. Groeiende concurrentie is de nieuwe standaard en de ontwikkeling van winkelcentra wordt steeds professioneler aangepakt.

De markt voor vastgoedbeleggingen heeft steeds meer belangstelling van buitenlandse partijen. Het begint een volwassen markt te worden die institutionele beleggers aantrekt. De yields bedragen 13 procent of meer en er komt een grote hoeveelheid hoogwaardige ruimte op de markt. De lokale ontwikkelaars en vastgoedeigenaren worden zich steeds meer bewust van de eisen van institutionele beleggers.

/EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht