Ingezonden persbericht


Persbericht

19 januari 2005

CTX benoemt nieuwe CEO Europa

~ CEO van CTX US aangesteld om groei van CTX Europa te versnellen ~

CTX, de monitorspecialist, heeft Jim Chen aangesteld als Europese president en CEO.

Deze aanstelling volgt op Chen s succes als president en CEO bij CTX in de US, waar hij een omzetgroei van 35% realiseerde. In zijn nieuwe rol richt Chen zich op het versterken van het merk CTX in Europa en het vergroten van het marktaandeel in de verschillende lokale markten.

Chen zal zijn functie uitoefenen vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven. In eerste instantie ligt zijn focus op het herstructureren van de Europese logistiek en klantenservice. Deze activiteiten zullen worden samengebracht in het European Service Centre, dat als doel heeft de Europese klanten en resellers te ondersteunen. Het Service Centre zal in-house worden gevestigd in het Nederlandse kantoor van CTX om de efficiëntie te verbeteren vanaf het eerste kwartaal in 2005.

Chen beschikt over ruim 20 jaar ervaring als zakelijk leider met veel ervaring in sales, marketing, strategische planning en operationeel management. Hij begon in 2001 bij CTX als vice-president sales en marketing. Door zijn uitstekende prestaties werd Chen in 2002 benoemd tot president en CEO bij CTX Technology Corporation in de US.

CTX Europa heeft een sterk team, een goede propositie en een enorm groeipotentieel, zegt Chen. Ik kijk ernaar uit om op deze sterke punten voort te bouwen en zowel groei binnen de bestaande klantenkring als een uitbreiding naar nieuwe klanten in Europa te realiseren.

Chen heeft zich reeds bewezen op het gebied van brand management en het generen van sales, zegt Marlies Smeenk, European Marketing Manager bij CTX Nederland. Zijn vaardigheden zijn van absolute toegevoegde waarde voor de bestaande structuur in Europa. Zijn aandacht zal uitgaan naar de ontwikkeling van een centraal European Service Centre en het realiseren van meer sales binnen deze regio. We kijken uit naar zijn bijdrage aan onze Europese bedrijfsvoering.

(316 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Biografie Jim Chen
Chen beschikt over meer dan 20 jaar ervaring als bedrijfsleider met ruime ervaring in productontwikkeling, marketing, strategische planning en operationeel management. Chen begon in 2001 bij CTX als vice-president sales en marketing, waar hij verantwoordelijk was voor de business development. Daarnaast gaf hij leiding aan de sales- and productmarketing-teams.

In 2002 werd Chen president en CEO bij CTX USA. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de strategische planning, het management en de technologische ontwikkelingen. Chen is in 1997 afgestudeerd aan de Claremont Graduate University in Californië, waar hij een Ph. D-diploma heeft behaald in Computer Science & Applied Math.

Over CTX
CTX is één van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van plasmaschermen, CRT-monitoren, LCD-schermen en LCD-projectoren. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Groot-Brittannië (Watford). CTX biedt kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs.

Dankzij de uitstekende R&D, productie en kwaliteitsgaranties weet CTX zijn positie als beeldschermspecialist al 23 jaar te handhaven.

In de afgelopen jaren heeft CTX vele prijzen gekregen van vooraanstaande tijdschriften in de VS, Azië en Europa, waaronder PC Magazine Italy - Beste koop, Computer Idee Nederland - Testwinnaar, PCW UK - Keuze van de redactie, Chip Germany - Testwinnaar. Voor meer informatie over CTX Europa, zie www.ctxeurope.com

Voor verdere persinformatie, een testproduct of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Jane Brands bij LEWIS Communicatie BV: Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com http://www.lewispr.com Janeb@lewisp.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marlies Smeenk, European marketing manager bij CTX Europe: Tel: +31 (0) 40 290 97 52 Fax: +31 (0) 40 290 97 39 E-mail: marlies@ctxnl.com http://www.ctxeurope.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com