Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


19 januari 2005


DOETINCHEM - Fietser gewond door aanrijding


Een 41-jarige fietser uit Doetinchem raakte dinsdagmiddag (18/01) op de kruising Kruisbergse Bos/Groenestraat gewond door aanrijding met een automobiliste uit Silvolde. De man kwam rond 13.15 uur met de vrouw in botsing en kwam ten val. Hij liep been-, rug- en knieletsel op. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. De automobiliste bracht de man naar een huisartsenpost ter controle. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht van de aanrijding.


DOETINCHEM - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (19/01) op de Havenstraat een 27-jarige automobilist uit Gaanderen aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde man woensdagmorgen vroeg rond 01.40 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,8. Dit leverde hem een rijverbod en een boete op.


DOETINCHEM - Diefstal van computers


Onbekenden hebben dinsdagavond (18/01) in een bedrijf aan de Doetinchemseweg ingebroken en een aantal computers gestolen. De dieven sloegen een ruit in en namen onder meer enkele computers en een aantal beeldschermen mee. De inbraak werd rond 23.00 uur ontdekt en de gealarmeerde politie stelt een onderzoek in.


ULFT - Man valt politie aan


Een 42-jarige man uit Ulft heeft dinsdagmiddag (18/01) bij zijn woning enkele politiemensen aangevallen. De politie zag de man rond het middaguur in z'n auto over de Debbeshoek rijden terwijl hij geen gordel droeg. De politie gaf de man een stopteken, maar dit negeerde hij en ging er vandoor. De politie hield de man op de Kempermanstraat aan en sprak hem aan over zijn gedrag en wilde een bekeuring uitschrijven. Op dat moment gaf de man gas en ging er vandoor en stopte in de buurt van zijn woning. Toen hij door één van de agenten werd aangesproken probeerde hij deze direct te slaan. Bij de aanhouding die volgde bemoeide een groot aantal buurtgenoten zich er mee. De man was zeer agressief en haalde enkele malen naar de politie uit. Toen steeds meer buurtbewoners zich met de aanhouding gingen bemoeien riep de politie assistentie van collega's in en bracht de man over naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.


Achterhoek- diefstal hortensiaknoppen


Nog dagelijks krijgt de politie melding van diefstal van hortensiaknoppen. Niet alleen in de Achterhoek maar ook in het gebied rond Zutphen. De politie weet nog steeds niet wat men met de knoppen/stekken doet en heeft nog geen bruikbare info over de "koppensnellers". Indien getuigen iets bijzonders zijn dan worden zij verzocht met 0900 - 8844 te bellen.


GEESTEREN - Drieëntwintig bestuurders in de fout


Tijdens een snelheidscontrole op de Nettelhorsterweg gingen dinsdagmorgen 23 bestuurders in de fout. De politie controleerde de snelheid van motorvoertuigen buiten de bebouwde kom. Ruim 700 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 23 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km per uur.


ZELHEM - Vijf fietsers in de fout


Vijf fietsers gingen dinsdagavond tijdens een controle op de Halseweg in de fout. De politie gaf hen een boete voor het niet voeren van een deugdelijke verlichting. Bovendien kregen twee automobilisten een boete voor voeren van een mistlamp aan de voorzijde. Drie automobilisten droegen geen gordel en één bestuurder negeerde een inrijverbod.


's-HEERENBERG - Hennepplantage opgerold

De politie heeft dinsdagmiddag (18/01) in een woning aan de Zeddamseweg een hennepplantage opgerold. De politie trof op de zolderverdieping een plantage met 450 planten aan. Bovendien zat er in de kelder nog een plantage met 350 planten. Der 24-jarige bewoner verklaarde de stroom te hebben afgetapt. De politie nam alles in beslag en maakte proces-verbaal op.


Einde bericht


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --