Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 januari 2005


Wilp - Inbraak kledingbedrijf

Van maandag op dinsdag (17/18-01) werd er ingebroken in een kledingbedrijf aan de
Rijksstraatweg. De daders hebben een ladder van een naastgelegen bouwbedrijf meegenomen en zijn vervolgens op het dak geklommen. Aldaar werd een gat in het dak gemaakt en heeft men zich naar binnen laten zakken. Ontvreemd werden plm. 300
dure herenkostuums. Door de hevige regenval ten tijde van de inbraak liep het bedrijf
veel waterschade op. De daders hebben het pand op dezelfde wijze verlaten.


Laren - Aanhangwagen schiet los van auto

Op dinsdagmiddag (18-01) belandde een aanhangwagen in de sloot bij de kruising
Bieldersteeg en Deventerwede. Vermoedelijk was de aanhangwagen niet goed aangekoppeld en besloot in de bocht op eigen houtje rechtdoor te rijden.
De 46-jarige automobilist uit Laren had inmiddels zelf voor hulp gezorgd en kon de aanhanger uit de sloot krijgen.


Brummen - Verkeersongeval

Een 75-jarige automobilist uit Brummen verleende op dinsdagmorgen (18-01)bij het verlaten van een uitrit aan de Zutphensestraat geen voorrang aan een bromfietser uit Brummen. De bromfietser werd met nek- en armklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en mocht na behandeling weer naar huis.


Twello - Kop-staartbotsing

Een 38-jarige automobiliste uit Terwolde kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de vrachtwagen voor haar, bestuurd door een 46-jarige man uit Keijenborg.
Het ongeval vond plaats op dinsdagmorgen (18-01) op de Rijksstraatweg. De vrouw werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en bleek een gekneusde neus te hebben. Haar auto was total loss en werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


Teuge - Verkeersongeval

Een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn verleende geen voorrang aan een 35-jarige
automobilist uit Deventer en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval vond plaats op de kruising Woudweg en Holthoevensestraat. De auto van de Deventenaar sloeg over de kop en beide auto's belandden in het naastgelegen weiland. Het slachtoffer uit Deventer raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Lochem - Insluiping woning


Op dinsdag (18-01) vond er rond 09.10 uur een insluiping plaats in een woning aan het
Pearsonplein. De bewoonster was thuis en de dader kwam binnen via een niet afgesloten achterdeur. Ontvreemd werd een portemonnee, inhoudende oa geld en betaalpasjes. Het signalement van de mogelijke dader is: blanke jongeman, slank postuur, blond haar. Hij droeg een lichtblauwe jas cq bodywarmer en reed op een fiets.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --