Universiteit Twente

Amerikaanse bestuurskundeprijs voor prof. Peter Boorsma

UT-hoogleraar prof. Peter Boorsma krijgt de prestigieuze International Public Administration Award van de American Society for Public Administration (ASPA). De prijs is een erkenning voor een niet-Amerikaanse onderzoeker die wereldwijd een belangrijke bijdrage aan de bestuurskunde heeft geleverd. Boorsma krijgt de prijs uitgereikt tijdens de 66^ste jaarlijkse conferentie van ASPA, die van 2 tot 5 april in Milwaukee plaatsvindt.
Boorsma is uitverkozen vanwege zijn `lifetime of service' voor de internationale bestuurskunde-gemeenschap. Als lid van de Eerste Kamer tussen 1987 en 2003, is hij ondervoorzitter geweest en voorzitter van de vaste commissie voor Financiën.
Sinds 1978 is Boorsma hoogleraar Openbare Financiën aan de UT. Van 1998 tot 1999 was hij decaan van de toenmalige faculteit Bestuurskunde.
Als gezaghebbend publicist heeft Boorsma uitvoerig geschreven over openbare financiën, privatisering en wetshandhaving. Hij is lid van het editorial board van verschillende vakbladen: Chinese Public Administration Review, International Journal of Organization Theory and Behavior, International Journal of Public Administration, en Public Budgeting, Accounting & Financial Management. ASPA vertegenwoordigt, sinds haar oprichting in 1939, als gezaghebbende society in de VS, alle lagen in de bestuurskundige arena. Op de conferentie in april worden meer dan 1000 bestuurskundigen -onderzoekers en mensen `uit het veld'- verwacht. Meer informatie over ASPA is te vinden op www.aspanet.org Contactpersoon voor de pers: Wiebe van der Veen, tel (053) 4894244, email w.r.vanderveen@utwente.nl

Laatst gewijzigd op 19-01-2005 © Universiteit Twente Printversie (opent in een nieuw venster)