CDA Rotterdam

PERSBERICHT

CDA stelt schriftelijke vragen over herbestrating Veerhaven: Geldverspilling of noodzaak?

CDA-raadslid Frans Jozef van der Heijden stelt het College van Rotterdam schriftelijke vragen naar aanleiding van berichten over geldverspilling en boze bewoners in het Rotterdams Dagblad van dinsdag 18 januari jl. (onder referte naar het artikel Bewoners Veerhaven boos over wéér nieuwe tegels , p. 15) De boosheid van bewoners richt zich op de herbestrating van de Veerhaven. De bewoners van de Veerhaven zijn boos over de wijze waarop de gemeente heeft gehandeld bij de bestrating en nu de herbestrating van de Veerhaven.

Frans Jozef van der Heijden meent dat enige opheldering naar de bewoners op z n plaats is en stelt het College daarom de volgende vragen:


* De werfmanager van Gemeentewerken stelt dat met de herbestrating geen extra kosten zijn gemoeid. Meerdere bewoners echter, ook bij eigen navraag, meldden dat met de herbestrating wel extra kosten zijn gemoeid. Kan het College hierover uitsluitsel geven?
* Als blijkt dat er wel extra kosten zijn gemaakt, kan het College in haar beantwoording dan aangeven wie voor deze negatieve financiële gevolgen opdraait: de Gemeentelijke overheid, of het Centrum?

Dienst Gemeentewerken stelt goed overleg gevoerd te hebben met bewoners en bedrijven. Desondanks zijn bewoners boos. Dit is ook niet de eerste keer dat er kritiek komt van belanghebbenden.


* Hoe heeft Gemeentewerken de kritiek van belanghebbenden tot uiting gebracht in het project, daarbij gaat het niet alleen om de kritiek op de herbestrating, maar bijvoorbeeld ook om de kritiek op het verdwijnen van een deel van de bankjes, het ongelijkmatig verdelen van de lantaarnpalen, en eerdere kritiek op voorgekomen verzakkingen vrijwel direct na de eerste keer dat de Veerhaven werd herbestraat?
* Als de gemeente hier naar eigen zeggen in een brief heeft aangegeven waarom herbestrating nodig was, had zij dan niet beter duidelijk kunnen maken waarom dat dan het geval is en daarvoor de boel weer opengebroken zou moeten worden?
* Was het niet raadzaam geweest om na het ontdekken van de fout eerder pragmatisch met de nieuw ontstane situatie om te gaan, dan koste wat kost vast te houden aan het originele plan? Temeer als er eigenlijk geen bezwaar van bewoners bestond.

Rotterdam, 19 januari 2005


---


Noot voor de redactie/

CDA Rotterdam