Politie Zaanstreek-waterland


Politie lost groot aantal diefstallen in Landsmeer op


Met de aanhouding van vier jongens uit Landsmeer, denkt de politie een groot aantal diefstallen te hebben opgelost die met name in december in Landsmeer zijn gepleegd. Het viertal wordt ondermeer verdacht van diefstal van zeven fietsen, vijf bromfietsen, gereedschap en een buitenboordmotor.

De politie startte het onderzoek naar aanleiding van diefstallen van fietsen en bromfietsen bij woningen op ondermeer 't Plankenpad en de Schuttebreek. Vlak voor de jaarwisseling werden drie jongens van 14, 15 en 17 jaar aangehouden in hun woningen. Gedurende het onderzoek bleken de verdachten ook verantwoordelijk te zijn voor een groot aantal andere diefstallen die in december in Landsmeer zijn gepleegd. De drie werden op oudejaarsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die besloot dat zij met oud en nieuw vast moesten blijven zitten.

Deze week werd een vierde verdachte aangehouden, een 14-jarige jongen uit Landsmeer. Naast de fietsen en bromfietsdiefstallen bekenden de verdachten verder uit een groot aantal tuinen in Landsmeer kratten met lege flessen te hebben gestolen. Opvallend is dat van een aantal van deze zaken, maar ook van de diefstal van de buitenboordmotor, grasmaaiers en ander gereedschap uit verschillende schuren, geen aangifte werd gedaan bij de politie.

Het politieonderzoek is inmiddels afgerond. De 14-jarige jongen die in december werd aangehouden zit nog steeds vast.

14:11 18-JAN-05
ZUIDOOSTBEEMSTER, ZUIDDIJK

Gewonden bij aanrijding

De politie heeft een aanrijding onderzocht waarbij de twee betrokken bestuurders gewond raakten. Een 55-jarige vrouw uit Purmerend reed vanaf de Zuiddijk in haar personenauto de Zuiderweg op. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links komende 26-jarige Amsterdammer. Hij reed in zijn personenauto over de voorrangsweg vanuit de richting van Purmerend en raakte de auto van de vrouw in de linkerflank. De arts van de traumahelikopter en de bemanning van twee ambulances verleenden eerste hulp en de brandweer verwijderde het dak van de auto van de Purmerendse. Beide bestuurders zijn met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

17:08 18-JAN-05
VOLENDAM, ZEESTRAAT EN EUROPAPLEIN

Amsterdamse veelpleger aangehouden

De politie heeft na enig zoeken een 30-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal bij een warenhuis. Een medewerker van een winkel aan de Zeestraat vertelde aan het politiebureau dat een man een aantal DVD's uit de winkel had gestolen en weggegooid nadat hij betrapt werd. De medewerker kon een goed signalement opgeven. De Amsterdammer die werd aangehouden had een aantal, vermoedelijk gestolen DVD's bij zich die afkomstig waren uit een winkel aan het Europaplein. De man staat in zijn woonplaats te boek als veelpleger en krijgt daarom de speciale behandeling waaronder snelrecht en een zwaardere strafeis. Hij is in overleg met justitie ingesloten en in verzekering gesteld.

04:34 19-JAN-05
ZAANDAM, GALJOENSTRAAT

Bij alcoholcontrole één drankrijder

De politie heeft een 35-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van het rijden met alcoholhoudende drank op. De man bestuurde een personenauto en blies ruim anderhalf maal de toegestane hoeveelheid alcohol door het controleapparaat. Na verhoor is de man met een rijverbod heengezonden.


19:24 18-JAN-05
WORMERVEER, WANDELWEG

Snackbar overvallen

De politie hoort getuigen en doet een buurtonderzoek na een gewapende overval op snackbar "Ruud Patat". De overvaller kwam tegen half acht de snackbar binnen en bedreigde een medewerker met een vuurwapen. De medewerker moest geld uit de kassa afgeven en de overvaller verliet de winkel. De dader werd omschreven als een ongeveer 18-jarige jongen, lengt ongeveer 175 cm en een licht bruin pokdalig gezicht. Hij droeg een donkere parka met een capuchon. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht te bellen met wijkteam Wormerveer via 0900-8844.

00:41 19-JAN-05
PURMEREND, GOUW

Vrouwen aangehouden in café

De politie heeft een 29- en een 35-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden die weigerden een café te verlaten. De eigenaar sommeerde de dames te vertrekken toen zij vervelend gingen doen. In plaats van te vertrekken gingen zij met voorwerpen gooien, trapten en sloegen de uitbater. De vrouwen zijn aangehouden voor mishandeling en lokaalvredebreuk. In de loop van de dag zijn de verdachten na verhoor heengezonden. De horecaondernemer is van plan de schade te verhalen.

19:18 18-JAN-05
PURMEREND, SARAMACCASTRAAT

Bromfietsdieven overlopen

Een 17-jarige Purmerender en een even oude jongen uit Koog aan de Zaan zijn door de politie aangehouden als verdachten van een bromfietsdiefstal. Een getuige zou hebben gezien dat de jongemannen een bromfiets uit een voortuin wegnamen. De bromfiets werd later in een steeg teruggevonden en is teruggegeven aan de eigenaar. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.


---- --