Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 19 januari 2005

Fortis Bank : Aantal gebruikers internetbankieren stijgt in 2004 met 39% tot 777.000

Lancering nieuwe mogelijkheden voor beleggen en pensioenberekening

Het aantal PC banking-klanten blijft groeien. Eind december 2004 stond de teller op 777.000 contracten ten opzichte van 559.046 eind december 2003. Jongeren zorgen voor de grootste aangroei met meer dan 80% ten opzichte van vorig jaar, gevolgd door de gezinnen (30%). Ook de senioren (29%) zijn in toenemende mate gewonnen voor internetbankieren. Fortis Bank ontwikkelt bovendien steeds nieuwe gebruikstoepassingen om klanten een nog beter zicht op hun bankzaken en verzekeringen te bieden, evenals een breder aanbod van zelf uit te voeren transacties.

Op 18 januari wordt een nieuwe versie PC banking beschikbaar voor alle klanten. De voornaamste nieuwigheden zijn:
· uitbreiding van de historiek op de rekeningen van 2 maanden tot 6 maanden.De historiek wordt uitgebreid voor alle Zicht- en Spaarrekeningen in PC banking.
· Zelf een Effectenrekening openen: belangrijke nieuwigheid is de mogelijkheid om ook zelf een Effectenrekening on line te openen, rekening die dan bovendien onmiddellijk beschikbaar is. on line-opening van een die dan ook onmiddellijk beschikbaar is. Klanten die nog geen Effectenrekening bezitten, kunnen nu toch beursorders uitvoeren en zonder omwegen inspelen op een beleggingsopportuniteit. Het openen van een Effectenrekening in PC banking is mogelijk mits enkele kleine voorwaarden: houder van een Zichtrekening heeft waarvan hij de enige titularis is, gedomicilieerd is in België...
· pensioen budgetteren: de pensioensimulatie geeft de klant een schatting van zijn maandelijkse inkomsten op pensioenleeftijd. De klant kan voorts berekenen welk kapitaal hij nog moet opbouwen om de gewenste financiële armslag te behouden eens hij met pensioen is

· raadplegen van de contracten, voorwaarden en zelfs de complete aflossingstabel van een Woonkrediet

· portfolio-reporting: de PC banking-gebruiker kan voortaan zijn roerende vermogen afzetten tegen zijn persoonlijk beleggingsprofiel en meteen zien of hij/zij niet onder- of overbelegd is in bepaalde waarden.

Daarnaast zijn er nog nieuwe functies inzake het invoeren van domiciliëringen, beleggingsoverzicht van Effectenrekeningen, pensioenspaarrekeningen, Spaarrekeningen, Termijnrekeningen en beleggingsverzekeringen.

Perscontacten: +32 (0)2 565 35 84

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van 26,4 miljard EUR (31/12/2004) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa.

In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd op de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com