Dienstenbond CNV

Raab Karcher - Reorganisatie van start
19-01-2005

Onlangs hebben een groot aantal werknemers te horen gekregen dat ze de organisatie moeten verlaten. Onlangs heeft de CNV Dienstenbond u gevraagd te reageren op de gang van zaken rond het afsluiten van het sociaal plan. De reacties van de leden heeft ons gesterkt in de overtuiging dat het sociaal plan, die is afgesloten met de ondernemingsraad, onder de maat is. Richting Raab Karcher heeft de CNV Dienstenbond aangegeven dat wij het recht voorbehouden om bezwaar aan te tekenen tegen de toepassing van het sociaal plan in individuele gevallen.

Als u de organisatie verlaat
Als lid van de CNV Dienstenbond heeft u recht op onze juridische ondersteuning bij uw ontslag. Onze juristen zullen samen met u beoordelen of Raab Karcher zich aan de bepalingen van het recht houdt. Daarnaast zullen zij indien noodzakelijk een verweer opstellen voor de procedure bij de kantonrechter. Als u uw papieren heeft ontvangen, dan kunt u contact opnemen met één van onze districtskantoren. De telefoonnummers vindt u op de achterzijde van de bijgevoegde folder van het Financieel Adviesbureau. Bij uw ontslag kan ook een vergoeding worden uitgekeerd waarbij een groot deel naar de belastingdienst zal gaan. Met verschillende constructies kan dit verlies beperkt worden. Het is dan ook belangrijk dat u zich hierover goed laat adviseren. Als lid van de CNV Dienstenbond kunt u dan ook vrijblijvend gebruik maken van ons Financieel Adviesbureau (Zie bijgaande folder). Tot slot heeft de CNV Dienstenbond het sociaal plan niet ondertekend. Onze juristen kunnen samen met u bekijken wat dit voor u betekend.

Als u werkzaam blijft voor Raab Karcher
Ook in de toekomst zullen wij voor uw belangen op blijven komen en de reorganisatie nauw blijven volgen. Collectief, maar ook individueel. De inzet die wij hebben kunnen leveren in uw bedrijf is mogelijk gemaakt door uw lidmaatschap, maar ook door het lidmaatschap van velen bij andere bedrijven. Uw solidariteit door lid te blijven maakt het mogelijk om ook elders in zware trajecten aan de gang te gaan. De diensten die u daar persoonlijk voor krijgt zijn de juridische bijstand met betrekking tot werk en de volwaardige rechtsbijstandsverzekering voor privé, dit naast het Financieel Adviesbureau, ons bureau KANS voor loopbaanontwikkeling en de vele cursussen die gedurende het hele jaar gratis voor u worden verzorgd. Met uw lidmaatschap verzekerd u niet alleen privé-zaken, maar ook uw belangrijkste dagbesteding en inkomsten.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op het telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl