Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 januari 2005


Elburg - Ramkraker gepakt

Een politieman van de NW Veluwe heeft dinsdagavond (18/1) met zijn diensthond een 28 jarige man uit Alkmaar opgepakt, kort nadat hij in Elburg, bij een snelkraak met een in Amsterdam gestolen bedrijfsbusje een kostbare Harley Davidson motorfiets had buitgemaakt.
De politieman die met zijn diensthond surveilleerde, zag het betreffende bedrijfsbusje rijden op de A28 in de richting Amersfoort en zette de achtervolging in. Op de vluchtstrook van de A28 tussen Nulde en Nijkerk stopte de bestuurder van de auto, omdat hij kennelijk vermoedde, dat hij gevolgd werd. De politieman heeft vervolgens de man met behulp van zijn diensthond, in afwachting van politieassistentie, in bedwang gehouden. De motorfiets met een waarde van E 30.000,- stond achter in het busje. Een bijrijder zag in tussentijd kans om uit de bedrijfsauto auto te rennen en de Arkemeensepolder in te vluchten. De politie is naar hem op zoek.
De snelkraak vond omstreeks 22.30 uur plaats in een pand aan de Robbertsmatenstraat in Elburg. Met de bedrijfsauto werd een roldeur geforceerd en een Harley Davidson ontvreemd. Uit de eerste berichten die de politie binnenkreeg, bleek dat het vermoedelijk ging om een witte bedrijfsauto.


Doornspijk - Verkeersongeval onder invloed van alcohol


Op dinsdagavond (18-01) vond er een verkeersongeval plaats op de Gerichtenweg.
Een 54-jarige automobilist uit Doornspijk raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen een lantaarnpaal aan de linkerzijde van de weg. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie alcoholgebruik had geconstateerd, werd er in het ziekenhuis bloed afgenomen. De strafmaat zal iom justitie
worden bepaald. De auto werd total loss weggesleept.


Harderwijk - Verkeersongeval


Een 39-jarige automobilist uit Harderwijk verleende geen voorrang aan een 56-jarige fietser uit Harderwijk en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval vond plaats op dinsdagmorgen
(18-01) op de kruising Van Speyklaan en Admiraalshof. De fietser raakte gewond.
Zijn fiets was total loss.


Epe - Verkeersongeval


Een 82-jarige automobilist uit Heerde verzuimde voorrang te verlenen en botste tegen de auto van een 30-jarige inwoner van Epe. Het ongeval vond plaats op dinsdagmiddag
(18-01) op de kruising Hammerstraat en Kweekweg. Het bleef bij materiële schade; beide auto's waren total loss en moesten worden weggesleept.


Epe - Slippartijen door sneeuwval


Op woensdag (19-01) vonden er rond 00.15 uur op de A50 twee verkeersongevallen plaats.
Ivm de plots opkomende gladheid door sneeuwval, verloor een 35-jarige automobilist uit Ens de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een paar bomen in de berm. De bestuurder kon met vrouw en kind ongedeerd uit de auto stappen. Terwijl hij de politie belt zag hij op dezelfde plaats een tweede auto in de slip raken.
De 28-jarige automobilist uit Lemmer kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm. Ook deze bestuurder raakte niet gewond. Beide auto's waren zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.


Heerde - 19 Fietsers bekeurd.


In de vroege ochtenduren van dinsdag (18-01) heeft de politie controles op fietsverlichting


gehouden op de Geldersedijk en Zuiderzeestraatweg te Hattem, de Groteweg te Wapenveld en de Eperweg te Heerde. Aan 19 fietsers werd een boete uitgereikt omdat ze zonder verlichting reden. Eén fietser kreeg ook nog een boete omdat hij zich niet kon identificeren.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --