Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


19 januari 2005


APELDOORN - automobilist rijdt door na aanrijding


Een 78-jarige automobilist uit Aperldoorn is dinsdagavond op de Laan van Osseveld na aanrijding met een lantaarnpaal doorgereden. De man had zijn voertuig niet geheel onder controle en botste rond 22.45 uur tegen een lantaarnpaal. Vervolgens verliet hij met de auto de plaats van de aanrijding. Een getuige gaf het kenteken aan de politie door die de man later in zijn woning aantrof. Bij de aanrijding was de lantaarnpaal tot in het midden van de motorkap gekomen. De man verklaarde de volgende dag de politie in kennis te willen stellen. Daarvoor was hij nu echter te laat en de politie maakt dan ook een proces-verbaal op terzake doorrijden na aanrijding.


APELDOORN - Meisje lichtgewond door aanrijding


Een 16-jarig Apeldoorns meisje raakte dinsdagmiddag (18/01) op de kruising Hoofdstraat/Hofstraat lichtgewond door aanrijding met een 25-jarige man uit Deventer. Het meisje reed rond 16.00 uur met haar scooter over het fietspad en kwam in botsing met de Deventenaar die op een fiets reed. Het meisje liep een heel klein wondje aan haar hand op. Beide partijen regelden onderling de schade.


LIEREN - Automobilist rijdt met ontzegging


De politie heeft dinsdagmorgen (18/01) op het Kanaal Zuid een 27-jarige automobilist uit Brummen aangehouden die een rijontzegging heeft tot 16 februari 2005. De politie hield de man rond 11.00 uur en constateerde behalve dit feit dat de APK van zijn auto verlopen is. Bovendien reed de man met twee gladde banden. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Winkeldief gepakt


De politie heeft dinsdagmiddag (18/01) in een winkel aan de Hoofdstraat een winkeldief uit Roemenië aangehouden. De man had rond 12.45 uur voor bijna 40 euro aan kleding gestolen. De politie hield de man aan, maakte proces-verbaal op en droeg hem vervolgens over aan de vreemdelingendienst van de politie.


APELDOORN - Zestien personenauto's vernield


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (18/01) op het terrein van een autobedrijf aan de Stadhoudersmolenweg zestien personenauto's bekrast. De 39-jarige eigenaar ontdekte de vernieling dinsdagmorgen. Het gaat om auto's van vooral duurdere merken. De auto's zijn rondom bekrast en de totale schade bedraagt ongeveer 32.000 euro. De politie stelt een onderzoek in.


WENUM WIESEL - Brand in woning


In een woning aan de Zwolseweg ontstond dinsdagmorgen (18/01) een binnenbrand. Politie en brandweer kregen om 08.12 uur melding dat er rook uit het dak kwam. Omdat de bewoners niet thuis waren brak de brandweer een deur open en constateerde dat er op de bovenverdieping brand was. De brandweer had het vuur snel onder controle en de brandschade viel mee. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting. Salvage nam contact op met de bewoners.


Apeldoorn - Sluipverkeer Schuttersweg gemeten


Naar aanleiding van klachten, heeft de politie het sluipverkeer op de Schuttersweg in Apeldoorn dinsdagmorgen met de laser op snelheid gecontroleerd.
Sinds de verkeerscirculatie bij Orpheus is de verkeersintensiteit hier toegenomen. Er geldt een 30 km. zone. De politie heeft zeven bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 47 km. p uur.


APELDOORN - Drie bestuurders negeren inrijverbod


De politie heeft dinsdagavond (18/01) tijdens een controle op de Prof. Röntgenstraat drie bestuurders een boete gegeven voor het negeren van het éénrichtingsverkeersbord.


APELDOORN - Vrijwillige politie houdt alcoholcontrole


Leden van de vrijwillige politie hebben dinsdagavond (18/01) op de Vosselmanstraat een alcoholcontrole gehouden. Alle ruim 125 gecontroleerde bestuurders reden zonder alcohol. Wel kregen drie automobilisten een boete voor het niet dragen van de gordel, één bestuurder negeerde het éénrichtingsverkeersbord en van een andere bestuurder was de APK verlopen.


Apeldoorn - Brommers niet in orde


Tijdens een bromfietscontrole afgelopen dinsdagmiddag bleken negen bestuurders hun tweewieler niet in orde te hebben. Zeven werden bekeurd voor rijden met te groot vermogen. Eén brommer had geen bel en een andere brommer geen deugdelijke uitlaat.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --