Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, woensdag 19 januari

regio 19-01-2005 - 16.00 uur

Verkeerscontroles

Barsingerhorn, dinsdag 18 januari 2005.

In de middag is een verkeerscontrole gehouden op de Heerenweg. Daarbij zijn in totaal 9 personen bekeurd. Er zijn zeven mensen bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel, 1 wegens het overtreden van de snelheidslimiet en 1 wegens het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Den Burg/De Cocksdorp, dinsdag 18 januari 2005.

Op de Emmalaan in Den Burg en op de Postweg in De Cocksdorp zijn in de ochtend verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn acht personen bekeurd. Het niet dragen van de autogordel leverde zes personen een bekeuring op, twee mensen kregen een bon omdat zij hun rijbewijs niet konden tonen. Er werden 19 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol, geen van hen had teveel gedronken.

Hoorn, dinsdag 18 januari 2005.

Op de Blauwe Berg en in de Liornestraat is tussen 7.00 en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 24 bestuurders bekeurd om de volgend redenen:


- 5 x ondeugdelijke fietsverlichting


- 9 x opgevoerde brommers


- 2 x rijden door rood licht


- 7 x niet dragen van de autogordel


- 1 x niet kunnen tonen van identificatiebewijs

t Veld, dinsdag 18 januari 2005.

Bij een verkeerscontrole op de Hoefakkers zijn in de middag vijf personen bekeurd. Een persoon kreeg een bon wegens het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid en vier personen werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Heerhugowaard, dinsdag 18 januari 2005.

Op de Marconistraat en de Oosttangent is in de middag een verkeerscontrole gehouden waarbij 11 personen zijn bekeurd. Zij overschreden de maximaal toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Castricum, woensdag 19 januari 2005.

Op de Bloemen en de Soomerwegh is in de ochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 11 bekeuringen geschreven. Zeven personen kregen een bon omdat zij geen gordel droegen, een omdat de APK was verlopen, een bromfietser omdat hij op het fietspad reed en twee bromfietsers kregen een bon omdat de brommer teveel vermogen had.

Alkmaar, woensdag 19 januari 2005.

Op de Aert de Gelderlaan, de Van Ostadelaan, de Kruseman van Eltenweg en de Laan van Athene is in de ochtend een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 14 bekeuringen geschreven. Zeven wegens het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, twee wegens het niet dragen van de gordel, twee voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een wegens het niet dragen van de valhelm, een voor het keren op de autoweg en een voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Bromfietscontrole

Alkmaar, dinsdag 18 januari 2005.

In totaal zijn 34 personen bekeurd tijdens een bromfietscontrole op de Oude Kanaaldijk en de Fritz Conijnlaan. De bromfietsers zijn bekeurd om de volgende redenen:


- 18 x overschrijding van de maximale constructiesnelheid (mbv een rollentestbank)


- 4 x het niet dragen van de valhelm


- 3 x het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat


- 5 x het niet voldoen aan de technische eisen van brom- of snorfiets


- 4 x het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Daarnaast is er een bromfiets uit het verkeer genomen omdat deze teveel mankementen vertoonde.

Fietscontroles

Hoorn, dinsdag 18 januari 2005.

Op de Grote Noord zijn op dinsdagmiddag 11 fietsers bekeurd. Zij reden in het voetgangersgebied.

Alkmaar, dinsdag 18 januari 2005.

In Oudorp zijn op de Rekerdijk en de Dr. Scheylaan 16 (brom)fietser bekeurd in de avond. Zij voerden geen of ondeugdelijke verlichting.

Hoorn, woensdag 19 januari 2005.

Op de Berkhouterweg zijn in de ochtend vier fietsers bekeurd omdat zij geen of ondeugdelijke fietsverlichting voerden. Veel fietsers die de controle passeerden bleken over juiste verlichting te beschikken.

Alkmaar, woensdag 19 januari 2005.

Op de Jan de Heemstraat zijn 25 mensen bekeurd omdat ze geen goede verlichting op hun fiets voerden. Twee personen kregen een bon omdat ze zich niet konden legitimeren.

Bekeuring voor vissers

Heerhugowaard, dinsdag 18 januari 2005.

Twee 24-jarige mannen uit Heerhugowaard zijn bekeurd omdat zij in een vijver bij het Fabritiuspark aan het vissen waren met levend aas. Een van hen was aan het vissen met een levende grote goudvis.

Man aangehouden wegens mishandeling

Den Helder, dinsdag 18 januari 2005.

Een 26-jarige man uit Midwoud is om 16.30 uur aangehouden op het Middelzand wegens mishandeling. De man had onenigheid met een 51-jarige man uit Den Helder over de koop van een kookplaat. De verdachte sloeg de man met de kookplaat waarbij het slachtoffer verwondingen aan zijn arm opliep.

Oplichting

Den Helder, dinsdag 18 januari 2005.

Een onbekende man heeft op dinsdag gepoogd een oudere dame op te lichten. Hij klopte bij haar woning aan en vertelde de zoon van de buurman te zijn. Met de vraag of hij haar pas kon lenen voor het kopen van een cadeau voor zijn moeder, wist hij de bankpas van de dame te ontfutselen. Het slachtoffer belde de politie toen zij zich realiseerde dat er sprake was van oplichting. De pas kon op tijd worden geblokkeerd.

Heiloo, dinsdag 18 januari 2005.

In de ochtend heeft een onbekende man geprobeerd een vrouw op te lichten. Hij kwam aan haar deur en vertelde dat hij boodschappen moest doen voor de buurvrouw en vroeg 100 euro en een fiets te leen. Geld en fiets heeft zij niet meer teruggezien.

Auto het kanaal in

Avenhorn, dinsdag 18 januari 2005.

Een 55-jarige man uit Hoorn is rond 17.30 uur met zijn auto het kanaal bij de Walingsdijk in gereden. Hij reed over deze dijk, komende uit de richting Oost-Muzen. De man verloor om nog onbekende reden de controle over het stuur en reed het kanaal in. Na behandeling in het ziekenhuis, kon hij naar huis.

Diefstal uit woning

Bergen, dinsdag 18 januari 2005.

Bij een woning aan de Herenweg is ingebroken in de namiddag. De daders zijn binnen gekomen door het openbreken van een raam aan de achterzijde. Er zijn diverse spullen ontvreemd.

Politieagent buiten functie gesteld

Alkmaar, 19 januari 2005

De korpschef van de politie Noord-Holland heeft een 38-jarige politieagent buiten functie gesteld. De agent was werkzaam in het district Noord-Kennemerland. Tegen hem is een voornemen tot ontslag uitgereikt met als reden zeer ernstig plichtsverzuim. Hij wordt ervan verdacht geweld in de privé-sfeer te hebben gebruikt.

Ongeval met letsel

Enkhuizen, woensdag 19 januari 2005.

Bij een aanrijding op de Randweg is een 43-jarige vrouw uit Venhuizen gewond geraakt. De bestuurder van de auto, een 46-jarige man uit Venhuizen, reed over de Randweg in noordelijke richting. Hij remde voor een verkeerslicht op de kruising met het Westeinde. Een vrachtauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Andijk, die achter hem reed kon niet op tijd remmen waardoor een aanrijding ontstond. Een passagier die in de auto zat, de 43-jarige vrouw, is door de brandweer uit het voertuig gehaald en met verwondingen aan nek en rug naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijbewijs kwijt

Hippolytushoef, dinsdag 18 januari 2005.

Een 22-jarige man uit Hippolytushoef kon zijn rijbewijs inleveren nadat hij door de politie werd gezien toen hij met 148 km/u over de Rijksstraatweg reed. Op die weg is 80 km/u toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en was zijn rijbewijs kwijt.

Ongeval met letsel

Castricum, dinsdag 18 januari 2005.

Een 15-jarig meisje uit Castricum is gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Mient/Ruiterweg. Een 57-jarige man uit Heemskerk reed van de Dr. Leenaerstraat richting de Ruiterweg. Hij zag het meisje dat op haar fiets reed niet waardoor een aanrijding ontstond. Het meisje is met pijn in haar rug naar het ziekenhuis vervoerd.

Gevaarlijk rijgedrag vrachtwagen

Schagen, woensdag 19 januari 2005.

Een 35-jarige man uit Anna Paulowna is omstreeks 1.00 uur aangehouden op de Schagerweg omdat hij gevaarlijke situaties veroorzaakte terwijl hij in een vrachtwagen reed. De politie kreeg een melding dat de vrachtwagen zijn weghelft niet hield waardoor tegenliggers moesten uitwijken om geen ongevallen te veroorzaken. De man, die in verwarde toestand verkeerde, bleek de vrachtauto te hebben gestolen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hem wacht een proces-verbaal.

Dronken op de brommer

Den Helder, woensdag 19 januari 2005.

Een 40-jarige man uit Den Helder is op het Kruiszwin aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed. De man bleek bijna vijf keer teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Diefstal uit woning

Den Helder, woensdag 19 januari 2005.

Bij een woning aan de Hortensialaan is ingebroken rond 1.30 uur. De bewoners waren thuis en hoorden beneden gestommel. Toen de bewoners naar beneden gingen, was de dader er al vandoor gegaan met onder andere mobiele telefoons en portemonnees. De dader is binnen gekomen via de voordeur.

Aanrijding fietser

Nieuwe Niedorp, woensdag 19 januari 2005.

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fietser is een 19- jarige vrouw uit Nieuwe Niedorp gewond geraakt. De automobilist, een 35-jarige man uit Nieuwe Niedorp, reed achter haar in zijn auto op het Hoefje. Bij de oversteekplaats voor fietsers stak de vrouw plotseling de weg over naar links. De automobilist kon haar daardoor niet meer ontwijken. De vrouw is met een verwonding aan het hoofd vervoerd naar het ziekenhuis.

Woninginbraak

Den Helder, woensdag 19 januari 2005.

Bij een woning aan de Kamperfoeliestraat is ingebroken in de nacht van dinsdag op woensdag. De dader is binnen gekomen via de voordeur. Er zijn diverse spullen ontvreemd zoals geld en een spelcomputer.