Politie Limburg-Zuid

Datum 19 januari 2005

Heerlen; politie vindt drugs en vuurwapen

Dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft de districtsrecherche van het district Heerlen in samenwerking met agenten van de basiseenheid Heerlen Centrum-Zuid bij een actie drie personen aangehouden en harddrugs en een vuurwapen in beslaggenomen. Op de Mijnspoorweg werden twee mannen (29 en 49 jaar) uit Rosrath en Mainertshagen (D) en een 29-jarige vrouw uit Rosrath (D) bij hun auto aangehouden. De vrouw bleek ruim 21 gram heroïne in haar vagina te hebben verstopt. In verband met deze actie werd eveneens een vuurwapen in beslaggenomen dat een bewoner van de Molenberg op de Staringstraat had gevonden. Een van de drie aangehouden personen blijkt het vuurwapen uit een auto te hebben gegooid. De drie zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Heerlen; politie houdt drugsdealer aan

Dinsdagmiddag werd op de Hendrik van Veldekestraat in Heerlen een 29-jarge inwoner van Heerlen aangehouden. De man bleek 80 gram heroïne bij zich te hebben. De heroïne, inclusief E 610,- die de man bij zich had, werden in beslaggenomen. Hij is ingesloten en wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van Justitie in Maastricht.

Maastricht; hennepplantage op zolder

Dinsdagmiddag werd op de zolder van een woning aan de Doomhoeve in Maastricht een hennepplantage aangetroffen. In totaal troffen agenten 435 henneplanten aan. Alle planten en bij de plantage behorende apparatuur werden in beslaggenomen. Omdat de elektriciteit was afgetapt, sloot het energiebedrijf de elektriciteit af. De eigenaar van de plantage, waarvan de identiteit bij de politie bekend is, was niet aanwezig.

Vaals; dronken automobiliste tegen lantaarnpaal

In de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 00.50 uur, vond er op de Tentstraat in Vaals een eenzijdig verkeersongeval plaats, waarbij een bestelbusje tegen een lantaarnpaal botste. Door de aanrijding knikte de lantaarnpaal waardoor hij tegen een woning belande. De bestuurster van het busje, een 28-jarige inwoonster uit Gemmenich (B) had teveel aan alcohol gedronken. Zij had een bloed/alcoholpromillage van 1,4. De vrouw had geen rijbewijs. Zij verklaarde dat zij het busje onder toezicht bestuurde en daarvoor een licentie had. Naast haar zat inderdaad een man als bijrijder.

Landgaaf; auto's uitgebrand

Dinsdagavond omstreeks 23.00 uur werd brand ontdekt bij een bestelauto die geparkeerd stond onder een dubbele carport bij een woning aan de Pijler in Landgraaf. De bestelauto en een ernaast staande personenauto brandden helemaal uit. De carport liep brandschade op, terwijl beide woningen rookschade hadden. Uit voorzorg hebben de bewoners van drie woningen hun woning moeten verlaten. Zij zijn later weer naar hun woning kunnen terugkeren.

De politie stelt een onderzoek in en houdt er rekening mee dat het vuur is aangestoken. Zij zoekt getuigen 0900 - 8844)

Sittard; doorgereden na aanrijding met fietser

Een tot nu toe onbekend gebleven automobilist is dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur op de Wilhelminastraat in Sittard na een aanrijding met een fietser doorgereden. De fietser, een 20-jarige inwoner van Sittard, kwam ten gevolge van de aanrijding ten val, waardoor hij enkele kneuzingen en schaafwonden opliep. De fiets werd eveneens beschadigd.

Het slachtoffer reed tussen enkele auto's door, die voor het verkeerslicht bij de Rijksweg stilstonden. Op zeker moment werd hij aangereden door een auto die over het linker weggedeelte de stilstaande auto's inhaalde. Na de aanrijding stopte de automobilist maar reed vervolgens door. De politie zoekt getuigen (0900 - 8844)

Sittard, 2 verdachten aangehouden voor schieten op woning De districtsrecherche van de politie in Sittard heeft na intensief speurwerk twee inwoners van Beek (Lb) aangehouden die ervan worden verdacht dat ze in de nacht van 15 op 16 december enkele schoten hebben gelost op een woning aan de Aldenhofstraat in Neerbeek. De twee verdachten ( 20 en 21 jaar oud) werden dinsdagmorgen in hun woningen aangehouden. Tijdens een onderzoek in de woning trof de politie een vuurwapen aan en ongeveer 200 gram harddrugs. Over het eventuele motief van het schietincident is nog niet bekend. Het tweetal werd ingesloten en zal vrijdag worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --