Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadskantoor Grote Oever 34
tel. (0522) 850500

Energiebesparingscampagne voor Drentse inwoner (18-1-2005)

Onlangs is de Energiebesparingscampagne Drenthe van start gegaan. Een ijsbeer en projectleider C. Teule van de Milieufederatie Drenthe brachten de eerste oplossing voor energiebesparing bij een winnaar thuis.

Het waarom van de campagne
De energiebesparingscampagne is opgezet om mensen bewust te maken van hun energieverbruik en hen mogelijkheden te geven om dit verbruik naar beneden te brengen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Huishoudens kunnen gezamenlijk een groot aandeel leveren om een positieve bijdrage te leveren voor het klimaat. Met het uitreiken van het energiebesparingspakket heeft de Milieufederatie Drenthe de oplossing hiervoor een beetje dichterbij gebracht.

Wat heeft de Drentse inwoner eraan?
Uitgangspunt is, dat de campagne een ieder iets te bieden heeft. Zo kan men bijvoorbeeld meedoen met allerlei besparingsactiviteiten waar ook nog leuke prijzen aan verbonden zijn. Ook geven we veel praktische tips en we brengen een nieuwsbrief uit waarin we mensen op de hoogte houden van ontwikkelingen, nieuwe activiteiten, wetenswaardigheden en tips. Daarnaast publiceren we energiebesparingspaginas in de Drentse huis-aan-huisbladen en wordt de site www.energiebesparingdrenthe.nl gelanceerd.

banner energiebesparingscampagne