Gemeente Dordrecht


Start aanplant bomen Stevensweg

De gemeente start aanstaande maandag met het aanplanten van 64 zilverlindes met boombescherming aan de Stevensweg. Ter verfraaiing komen er ook bodembedekkers rondom de zilverlindes. Tussen het trottoir en de parkeerstroken komt een ligusterhaag. De aanplant van de bomen duurt ongeveer twee weken. Het inrichten van het groen is de laatste fase van de herinrichting van de Stevensweg, die ruim tien maanden duurde.

Voor de aanplant van de bomen en het plaatsen van boombeschermers is een kraan nodig. Deze kraan komt op de parkeerplaatsen te staan om de overlast voor omwonenden en het verkeer tot een minimum te beperken. Een aantal parkeerplaatsen moet worden vrijgemaakt voor de kraan. Omwonenden ontvangen hierover voorafgaand informatie.

Herinrichting voltooid
De Stevensweg is fysiek opnieuw ingericht. Het riool, de bestrating en de asfaltverharding zijn vernieuwd. Met de aanplant van de bomen is de herinrichting bijna voltooid. De officiële oplevering vindt plaats op 16 maart, tijdens de nationale Boomplantdag. Dan worden de laatste boom en de laatste haagstrook symbolisch aangeplant.