HUIJSKENS EN ISTHA

Begaclaim definitief afgewezen


- Persbericht -

Definitieve afwijzing vorderingen Stichting Begaclaim tegen Vereniging voor de Effectenhandel

Amsterdam, 19 januari 2005 - Stichting Begaclaim heeft geen cassatieberoep ingesteld tegen het arrest van het Gerechtshof te 's-Gravenhage van 14 oktober 2004, voor zover het de Vereniging voor de Effectenhandel in liquidatie betreft. Daarmee zijn de gepretendeerde vorderingen van Stichting Begaclaim tegen de VvdE definitief afgewezen.

Stichting Begaclaim is destijds een procedure gestart tegen de VvdE vanwege schade die Joep van den Nieuwenhuijzen en Koninklijke Begemann Group N.V. beweerdelijk hebben geleden als gevolg van de aangifte in de HCS-zaak. De Rechtbank en het Gerechtshof te 's-Gravenhage hebben geoordeeld dat de VvdE niet onrechtmatig heeft gehandeld door destijds aangifte te doen en dat door de VvdE ook overigens niet onrechtmatig is gehandeld jegens Joep van den Nieuwenhuijzen of Koninklijke Begemann Group N.V.

Mr. H.G. van Everdingen, raadsman van de VvdE: 'Deze procedure die destijds ten onrechte tegen de VvdE werd aangespannen en die Stichting Begaclaim in twee instanties heeft verloren, heeft de afronding van de vereffening van de VvdE jaren opgehouden. Die afronding zal nu binnen afzienbare tijd kunnen plaatsvinden.'

Note voor de redactie:

Dit bericht wordt verspreid door de vereffenaars van de Vereniging voor de Effectenhandel i.l.

Nadere informatie: Mr. H.G. van Everdingen, NautaDutilh, telefoon
020-7171859.

19 jan 05 16:50