Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van woensdag 19 januari 2005

Zoekactie Brandweer Meerssen tot nu toe zonder resultaat

Brandweer Meerssen is vanmorgen om 09.00 uur vanuit de kazerne in Geulle gestart met een grootschalige zoekactie naar de vermiste Bundenaar Lou Janssen. De Bundenaar is vermist sinds het ongeluk met het plezierjacht bij de stuw in Borgharen op zondag 9 januari.

Bij de zoekactie hielpen bijna 50 burgers, die zich vanmorgen om 08.30 uur als vrijwilligers hadden aangemeld bij de brandweerkazerne in Geulle. Hier kregen ze gerichte aanwijzingen mbt de zoekactie. De vrijwilligers hebben het gebied in en langs de Maas tussen Itteren (gemeente Maastricht) en de gemeente Stein doorzocht. De zoekactie is tot nu toe (15.30 uur) helaas zonder resultaat. De meeste vrijwilligers keren langzaam moe en verkleumd huiswaarts.

Vervolgactie
De Brandweer Meerssen heeft de KLPD voorgesteld de komende week een maal per dag de oevers vanaf het water te gaan afzoeken. De KLPD zal dit meenemen in hun overwegingen.

Hulpdiensten zoeken verder
De zoekactie van de hulpdiensten (politie, brandweer Nederland en België) gaat vandaag nog door tot de avond valt. De hulpdiensten doorzoeken met name het gebied in en langs de Maas vanaf de stuw tot bij Itteren. In het gebied stroomafwaarts tussen Itteren en gemeente Stein werden de vrijwilligers ingezet.

Zoekactie bemoeilijkt
De zoekactie werd bemoeilijkt door de hevige regenval van de afgelopen dagen. De stuw in Borgharen kon maar tot ± 11.00 uur dicht blijven, omdat het water aan de andere kant van de stuw sterk steeg.

Het Gemeentebestuur van Meerssen en Brandweer Meerssen bedanken de vele
vrijwilligers die zich vandaag belangeloos hebben ingezet tijdens de zoekactie.