Dienstenbond CNV

Archief

Schlecker - Stand van zaken
19-01-2005

Wij hebben u beloofd u te informeren zodra wij meer informatie hadden over de situatie bij Schlecker. Vorige week hebben wij u gemeld dat Schlecker van plan is om een reorganisatie door te voeren. In twee jaar tijd zouden 30 winkels dicht moeten die onrendabel zijn en/of waarvan de huurcontracten binnenkort verlopen. Dit om de financiële problemen zoveel als mogelijk te beperken.

Het sluiten van winkels gaat uiteraard ten koste van het personeel dat in die winkels werkt maar heeft ook gevolgen voor de mensen in het distributiecentrum en kantoor. Ook daar zullen arbeidsplaatsen vervallen. Tenminste. Als het plan van Schlecker ook doorgaat.

Gisteren heeft de Ondernemingsraad (OR) met de directie overleg gehad. Naar wij inmiddels hebben begrepen, is de OR bij zijn standpunt gebleven dat de reorganisatie zoals die nu wordt voorgesteld, geen oplossing is. Het zou slechts een druppel zijn op een gloeiende plaat. Daarbij zien zij niet de oplossing in het sluiten van winkels. Zij zijn van mening dat er meer winst te halen valt door op andere gebieden te bezuinigen of in ieder geval onder de loep te nemen. Kortom, de OR heeft negatief advies uitgebracht over de reorganisatie.

Wat nu?
De bal ligt nu bij de directie van Schlecker Nederland. Wat zij nu gaan doen is nog helemaal niet duidelijk. Zo kunnen ze met een ander reorganisatieplan komen (waarbij misschien wel meer filialen zijn betrokken) of ze kunnen proberen hun huidige plan alsnog erdoor te krijgen. Wij zullen dit uiteraard nauwlettend voor u volgen. Maar, het is belangrijk dat ook u de vinger aan de pols houdt!

Dus, als u van een mogelijke sluiting van uw filiaal hoort via Schlecker, laat het ons weten. Ook moet u weten dat wij geluiden hebben gehoord dat Schlecker nu medewerkers aan het vragen is om vrijwillig minder uren te gaan draaien. Dit om de loonkosten naar beneden te krijgen. Schlecker kan dit ook alleen maar doen als u daarin toestemt. M.a.w. u bent niet verplicht om uren in te leveren. Laat dat zeer duidelijk zijn!

Gezien de krappe bezetting in de winkel lijkt het ons ook niet verstandig om uren te beperken. Ook als u zelf hiermee te maken krijgt, laat het ons weten. Wij kunnen u dan goed adviseren.

Als wij nieuws hebben, zullen we dat op internet zetten of per mail of brief aan u versturen. Als u vragen heeft dan kunt u bellen met Neoletta Poelgeest, (035)6460580 of stuur een mail aan n.poelgeest@cnvdibo.nl