Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Onder toeziend oog van stadsdeelvoorzitter Robin de Bood (midden) ondertekent Paul Welzenbach van Vereniging Ondernemers Slotermeer het Convenant

"Blij met gezamenlijke aanpak voor nog veiliger Winkelgebied Plein '40-`45"

"Samen staan we sterker. Daarom ben ik blij met deze gezamenlijke aanpak voor een nog veiliger Winkelgebied Plein '40-'45." Dit zei stadsdeelvoorzitter Robin de Bood van Geuzenveld-Slotermeer gisteren tijdens de ondertekening van het Convenant Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebied Plein '40-'45. Daarmee is Geuzenveld-Slotermeer één van de eerste Amsterdamse stadsdelen met zo'n keurmerk.

Volgens hem is dit gebied het zonder meer waard. "Het is het kloppend hart van ons stadsdeel. Hier ontmoeten mensen elkaar. Om te winkelen, te praten, te eten of wat te drinken. Dat moet gebeuren in een prettige omgeving. Veiligheid is daar een belangrijk onderdeel van."

Maatregelen
Het Convenant, waarbij naast het stadsdeel, politie, brandweer, ondernemers en vastgoedeigenaren zijn betrokken, voorziet in twintig concrete maatregelen. Het gaat dan onder meer om realisatie van een meldwijzer, extra verlichting en aanpak van het zwerfvuil op de markt. De Bood: "het is een breed pakket aan maatregelen, waarvan ik overtuigd ben dat ze resultaat zullen hebben. En dan kunnen we ook op gaan voor een tweede ster." Die eerste ster is inmiddels via het keurmerk bereikt.

Sterker
De Bood benadrukt dat de samenwerking nog verder gaat. "We doen het ook op het gebied van promotie. Bijvoorbeeld bij de viering van het eerste lustrum van het vernieuwde winkelgebied. Op die manier staan we sterker in de concurrentie met omliggende winkelcentra."

Contact:
B. Jansen