2e persbericht van woensdag 19 januari 2005

Eindhoven 19-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietser gewond

Op de Eerste Lieven de Keylaan is woensdag rond 7.30 uur een 38-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond geraakt. De man wilde twee autos die stilstonden rechts inhalen. De 38-jarige Eindhovense automobilist die achter de eerste auto stond, die links af wilde slaan, ging echter ook rechts inhalen en zag de bromfietser niet. De bromfietser remde, verloor de macht over het stuur en viel. Hij schoof door de val tegen paaltje aan. Hij is met gebroken ribben en pols overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Een getuige meldde woensdagochtend dat vanaf het 18-Septemberplein een fiets was gestolen. De getuige volgde de verdachte en kon zo de politie laten weten waar ze deze konden vinden. Op de Amundsenlaan kon rond 10.30 uur een 22-jarige man uit s Gravenhage aangehouden worden. De fiets die hij bij zich had werd in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Bekeuringen bij verkeerscontroles

Bij een verkeerscontrole op de Keizerin Marialaan zijn woensdagochtend 46 bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen onder meer naar bromfietsers die niet de juiste verlichting voerden (7), en/of een brommer met een te hoog vermogen hadden (13) en/of op de verkeerde plaats van de weg reden (16). Ook op de Rivierensingel werden tijdens een controle 16 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen laten zien van het rijbewijs en/of kentekenbewijs.

Aarle Rixtel: Dronken man rijdt rotonde op

Een man van 30 jaar uit Aarle Rixtel is woensdagochtend rond 9.30 uur in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij enkele uren daarvoor met zijn auto op de rotonde
Lieshoutseweg/Janssensstraat/Molenstraat rechtdoor is gereden en in de bosjes terecht is gekomen. Daarna is hij naar huis gelopen, waarna hij zijn vriendin de auto liet ophalen. Toen zij met de wagen wilde wegrijden, kwam de gewaarschuwde politie ter plaatse. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de man de rotonde was opgereden. Hij had een alcoholpromillage van bijna 1,30, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Asten: Inbraak in school

In een school aan de Zonnehof is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Weggenomen werden drie computers. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Best: Snelheidscontrole

Op de Oirschotseweg is woensdag tussen 10.10 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.289 voertuigen reden 62 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 75 km/u, terwijl hier maximaal 50 km/u gereden mag worden.

Budel: Heftrucks en vrachtwagentje gestolen

Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Randweg-Zuid zijn tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 7.00 uur een kleine vrachtwagen met daarachter een autoambulance en twee heftrucks weggenomen. Van een derde heftruck werd het contactslot vernield. De vrachtwagen met de autoambulance werden in de buurt van Hilvarenbeek teruggevonden. Van de heftrucks ontbreekt nog elk spoor. Een poort werd opengebroken om op het terrein te komen.

Budel / Leende: Autogordelcontrole

Op de Burgemeester van Houtstraat in Budel en op de Margrietstraat en op de Oostrikkerstraat in Leende zijn woensdag tussen 9.00 en 12.30 uur verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 25 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 19 voor het niet dragen van de autogordel.

Nuenen: Woninginbraken

In een woning aan de Heikampen is afgelopen nacht ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Weggenomen werden geld en een flatscreen TV. In een andere woning is geprobeerd in te breken in dezelfde nacht. Hier ontstond breekschade aan een toegangsdeur.

Son: Computers gestolen

Bij een inbraak in een school aan de Ijssellaan zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier computers gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken aan de achterkant van het pand.