FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Januari

---

Weekbericht week 2 vestiging Rijnsburg

RIJNSBURG (19 jan. 2005) - Week 2 is een goede week geweest voor vestiging Rijnsburg. Zowel de aanvoer als prijsvorming is onder aan de streep hoger dan vorig jaar in week 2. De aanvoer steeg met 6,7 procent en de middenprijs ligt met 0,20 een halve cent boven de middenprijs van vorig jaar. Deze positieve cijfers zijn voor een groot deel te danken aan de tulpen. Van de tulpen zijn er in week 2, met een kleine 23 miljoen stuks, ruim 17 procent meer stuks aangevoerd dan in dezelfde week vorig jaar. De gemiddelde prijs van bijna 0,14 is iets lager uitgekomen dan in dezelfde week van 2004, maar is zeker als we kijken naar de gestegen aanvoer goed te noemen. De grotere aantallen vinden vlot hun weg bij de handel en dat is, zeker in het begin van het tulpense izoen,positieftenoemen.Dekleurgeelwordtrelatief goed betaald ('Monte Carlo' en 'Yokohama' gemiddeld 0,15) maar staat ook in relatief kleine aantallen voor de klok. 'Leen vd Mark' doet het goed, iets grotere aantallen in vergelijking met vorig jaar, maar ook een iets hogere gemiddelde prijs (ruim 0,12). Paars is beduidend minder, maar de grote aanvoer van bijna 2 miljoen stuks (ruim 50 procent meer dan vorig jaar), is een beetje veel van het goede. Er komt voor de tijd van het jaar een breed assortiment tulpen voor de klok, dat over het algemeen goed betaald wordt.

De aanvoer vanuit Israël is beduidend minder dan vorig jaar. Belangrijkste oorzaak is het koude en donkere weer in grote delen van het land. De lagere aanvoer heeft wel een positief effect op de prijsvorming. De middenprijs van de grootbloemige rozen ligt op 0,32 en is 0,03 hoger dan vorig jaar.

In week 3 is op Rijnsburg het veilschema licht aangepast. Voor de Ranonkel en Anemonen is dit seizoen een apart blok gecreëerd. Voorheen zaten deze producten in het gemengde pakket. In het volgende weekbericht nemen we de eerste resultaten met betrekking tot dit blok mee.


---