FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Januari

---

Kolossale installaties afgeleverd voor Logistiek Plan Rijnsburg

RIJNSBURG (persbericht 19 jan. 2005) - Afgelopen week was FloraHolland vestiging Rijnsburg de eindbestemming voor diverse zwaar-transporten vanuit België, Duitsland en Nederland. Ten behoeve van de technische installatie van het Logistiek Plan Rijnsburg (LPR) werden onder andere koelmachines, koeltorens en een noodstroomaggregaat afgeleverd en geplaatst.

Eind november werd het hoogste punt bereikt van de eerste fase van LPR, een uitbreiding van bijna 11.000 m² op FloraHolland vestiging Rijnsburg. Het bouwproject beslaat onder andere een technische ruimte, waarin de nieuwe installaties voor het zuidelijk deel van het veilinggebouw worden geplaatst.

Het afleveren van de koeltorens voor de koelinstallatie was het meest in het oog springende transport. Deze vierkante koeltorens, afgeleverd door enkele diepladers, hebben een afmeting van 8 bij 8 meter. Bij aankomst werden deze koeltorens op het dak van de uitbreiding gehesen, een bijzonder spectaculair gebeuren. Om het veilingcomplex bij stroomuitval toch van stroom te kunnen voorzien, heeft FloraHolland een eigen noodstroominstallatie aangeschaft. Daarnaast is in deze ruimte de centrale koelinstallatie voor het veilingcomplex geplaatst.


---