FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Januari

---

FloraHolland versterkt plantenklok vestiging Naaldwijk

NAALDWIJK (persbericht 19 jan. 2005) - De afzet van kamer- en tuinplanten via de klokken van FloraHolland vestiging Naaldwijk groeit. Dit blijkt uit cijfers van 2004. Het aanbod kamerplanten nam met 15 procent toe tot 136 miljoen stuks. Bij de tuinplanten steeg dit met 25 procent tot 71 miljoen stuks. De prijzen op de Naaldwijkse plantenklokken bleven marktconform. FloraHolland gaat de komende tijd veel energie steken in het verder uitbouwen van de plantenklok van vestiging Naaldwijk.

Op 1 januari is een nieuw veilschema geïntroduceerd waardoor sneller op veranderingen in de markt kan worden ingespeeld. Tevens is de afdeling Klokverkoop voortaan zo ingericht dat een groep medewerkers zich voornamelijk bezighoudt met het veilproces. Terwijl andere medewerkers zich richten op commercie. Zo kunnen veilingmeesters en assortimentsmanagers hun aandacht volledig richten op assortiment en het onderhouden van contacten met aanvoerders en kopers.

Ook door de intensievere samenwerking met het Bemiddelingsbureau zal hieraan beter invulling worden gegeven. De medewerkers van Klokverkoop Planten worden binnenkort gehuisvest bij hun collega's van het Bemiddelingsbureau. Door de kortere lijnen kunnen zij nauwer samenwerken en op die manier kopers en kwekers dagelijks beter van dienst zijn.

AIS planten via internet
In de loop van het jaar wordt een aanbodsinformatiesysteem planten (AIS planten) via internet geïntroduceerd. Zodra een kweker zijn elektronische aanvoerbrief (EAB) verzendt, wordt dit direct op AIS planten getoond. Op deze manier hebben kopers een dag van tevoren inzicht in het klokaanbod planten voor de volgende dag.

Huidige dienstverlening uitbouwen
Daar waar het slimmer en beter kan, zal de bestaande dienstverlening verder uitgebouwd worden. Kopers kunnen blijven rekenen op een efficiënt en vlot distributie- en afleverproces op FloraHolland. De klok behoudt haar etalagefunctie. En nieuwe of aparte producten en concepten krijgen extra aandacht via het speciale veilblok 'Uitgelicht'.

Cijfers en feiten
Het aantal aanvoerders van planten bij Klok Naaldwijk steeg in 2004 van 593 naar 643. Een trend bij kopers is dat ze steeds meer inkoopcombinaties vormen. In 2004 werden ruim 850.000 stapelwagens verhandeld. In 2003 bedroeg dit nog 750.000.


---