Gemeente Almelo


Werkzaamheden NIjreessingel 19 januari hervat

Wethouder Sjoers heeft vandaag bekend gemaakt dat de werkzaamheden voor de verdere aanleg van de Nijreessingel vanaf woensdag 19 januari aanstaande worden hervat door de aannemer. Een groot aantal organisaties en belanghebbenden is hier vandaag schriftelijk van op de hoogte gesteld. De Nijreessingel zal na de zomer van 2006 gereed zijn en is dan een belangrijke schakel in de ringwegenstructuur van Almelo.

De gemeente heeft grote haast om de weg aan te leggen. Met de weg is een belangrijk maatschappelijk belang gediend. De Nijreessingel moet de groeiende verkeersoverlast en verkeersonveiligheid in de zuidelijke wijken voor een belangrijk deel wegnemen. Straks kan het doorgaand verkeer naar het noorden en oosten afbuigen naar de Nijreessingel (en omgekeerd) als onderdeel van de ringweg.

Bovendien leidt iedere dag uitstel van de werkzaamheden tot kostenstijgingen in het project. En voor vogels en andere dieren is een spoedige start van de werkzaamheden tevens van belang. Vanaf woensdag 19 januari starten daarom de voorbereidende werkzaamheden die nu zijn aangekondigd. Onder meer het kappen van bomen en frezen van de grond, zodat vogels en andere dieren zich op een ander leefgebied oriënteren en bijvoorbeeld niet gaan nestelen. Als in 2006 de weg gereed is en 176 bomen (veelal eiken) langs de weg en veel groen zijn geplant, kunnen de vogels en dieren weer terugkeren in dit leefgebied.

Een aantal bezwaarmakers heeft de afgelopen weken aangegeven hun verzet tegen de Nijreessingel te zullen staken. Andere bezwaarmakers zijn nu door de gemeente, waar redelijkerwijs mogelijk, tegemoet gekomen met goede oplossingen. In december 2004 is een positieve uitspraak gedaan voor de gemeente in de beroepszaak. Hiermee werd ook meteen de in oktober 2004 door de rechter uitgesproken schorsing van de werkzaamheden van rechtswege opgeheven.

Binnenkort wordt een nieuwsbrief verspreid onder omwonenden en betrokken organisaties. Actuele informatie over de Nijreessingel vindt u onder projecten.