Gemeente Barneveld


Barten stelt portefeuille ter beschikking

Wethouder Barten heeft vanochtend bekend gemaakt dat hij zijn functie als wethouder met ingang van vandaag neerlegt en zijn portefeuille ter beschikking stelt. Hij heeft daarover de voorzitter van de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders vanochtend schriftelijk geïnformeerd.

Brief wethouder

De wethouder heeft de volgende brief gestuurd aan de voorzitter van het college en de gemeenteraad:

Geachte heer Burgering,

Op woensdag 19 januari 2005 is het onderzoeksrapport Veller verschenen. De inhoud van dit rapport is tot op dit moment voor mij géén reden om er vergaande consequenties aan te verbinden.

De afgelopen dagen is mij echter duidelijk geworden dat voor een vruchtbare samenwerking in het openbaar bestuur géén ruimte meer is, wat de uitkomst van het debat over het rapport Veller ook zal zijn.

In de overwegingen om te komen tot mijn beslissing hebben ook het belang van het besturen van de gemeente en van de SGP hun plaats gehad.

Alles overwegende heb ik na rijp beraad besloten mijn functie als wethouder met ingang van heden neer te leggen en mijn portefeuille ter beschikking te stellen. Middels deze brief stel ik u als voorzitter op de hoogte van mijn beslissing.

Ik sluit hiermede een periode af waarin ik met volle overtuiging, naar eer en geweten heb gehandeld en die mijn leven heeft verrijkt.

Ik wens u, de gemeenteraad, het college en alle medewerkers veel wijsheid toe en Gods zegen voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

E. Barten

Barneveld, 24 januari 2005.