Gemeente Gilze en Rijen

19 januari 2005

VVD-raadslid Kees Caspers plotseling overleden

In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 januari is in het Elisabeth-ziekenhuis in Tilburg VVD-raadslid Kees Caspers onverwacht overleden. Na een zware beroerte afgelopen zondag raakte hij in een coma waaruit hij niet meer is ontwaakt. Dinsdagnacht is hij in aanwezigheid van zijn familie overleden.

De gemeenteraad, commissieleden, het college van burgemeester en wethouders en de medewerkers van de gemeente Gilze en Rijen verliezen in Kees Caspers een zeer gewaardeerd raadslid en collega. Kees Caspers is 43 jaar geworden.

De heer Caspers deed in 1994 zijn intrede in de politiek van Gilze en Rijen als plaatsvervangend commissielid. Hij zat samen met fractiegenoot Vic Haagh van 1998 tot 2002 in de gemeenteraad. Bij de verkiezingen van 2002 verloor de VVD een zetel, waardoor de heer Caspers tijdelijk uit de raad verdween. Hij bleef evenwel zeer betrokken bij de politiek als VVD-commissielid in de raadscommissies Ruimte, Samenleving en Middelen. In november 2004 volgde hij Vic Haagh op en begon daarmee aan zijn tweede periode als raadslid.

De college- en raadsleden zullen zijn typisch Casperiaanse wijze van politiek bedrijven missen: vanuit een democratisch hart op een bondige, open, respectvolle wijze maar ook met humor. Vanochtend om 11.00 uur is de heer Caspers in aanwezigheid van collegeleden en medewerkers van de gemeente in de raadzaal herdacht.